Grilio receptai

Sūrio kepimo būdai

Jeigu planuojate kepti sūrį ant grotelių, rinkites saldaus pieno sūrį. Saldaus pieno sūris kepdamas išlaiko formą ir gražiai apskrunda. Tai puikus užkandis, kuris tiks tiek vegetarams, tiek mėsos mėgėjams

Prieš vyniojant į foliją „Camembert“ tipo sūrį, lengvai „x“ forma įpjaukite jo viršūnėlę, o kepimui galite rinktis tiesiog karštas anglis. Palaukite, kol folija išsipūs. Tai ženklas, kad sūris yra iškepęs. Pabandykite kepti suvyniotą „Camabert“ pašlakstę alyvuogių aliejumi ir pabarstę rozmarinais.

Keptą sūrį ypač skanu ragauti su įvairiausiomis uogienėmis ir džemais: nuo sezoninių mėlynių ar braškių iki egzotinių – mandarinų ar figų.

 

Kaip gardžiai iškepti vištieną?

Kaip gardžiai iškepti vištieną?

Vištiena iškepa greičiau ir didelės kaitros jai nereikia, tad tiek vištos peteliai, tiek blauzdelės gali kepti panašų laiką kaip ir daržvės. Kepdami vištieną ir daržoves kartu, vienu metu turėsite ir karštą patiekalą, ir kartšą užkandį.

Peteliai turi mažiau kaulų ir juos ragauti paprasčiau nei sparnelius. Todėl nemėgstantiems „terliotis“ peteliai bus vienas geriausių pasirinkimų.

Peteliai ypač tiks iškyloms gamtoje, nes jiems valgyti nereikia papildomų įrankių. Be to, jau marinuotų petelių pasirinkimas yra tikrai gausus ir jie greitai iškepa.

Jei vištiena marinuojama cukringais dalykais – kepant labai svarbu stebėti ir nuolat vartyti, nes tokia vištiena itin greitai karamelizuojasi ir apdega.

Kaip skaniai iškepti kiaulieną?

Kaip skaniai iškepti kiaulieną?

Marinuojant kiaulieną nereikėtų dėti druskos, nes ji išsausina mėsą. Pasūdyti iškepus, kai duodame 5-10 minučių kepsniams „pailsėti“ uždarame inde.

Kepant kiaulienos kepsnius, jei įmanoma, turėti dvi karščio zonas. Ant karštesnės apkepti po kelias minutes kiekvieną pusę, kad apskrustų, „užsidarytų“, o po to kepti ant mažesnės kaitros, kad iškeptų vidus ir mėsa liktų sultinga.

Nekepti ant atviros ugnies – mėsa greitai pajuoduoja, netenka geros išvaizdos, gauna per daug karščio ir kepa tik iš išorės. Nuo riebalų atsirandančią ugnį prigesinti užmetant rupios druskos, nes pilamas skystis mažina karštį ir per daug dūmija.

Šonkauliai skanesni mėsingi, o jei kepate juos ant atviro grilio - patartina susipjaustyti į dalis po 2-3 kaulus. Taip šonkaulių mėsa prie pat kaulo geriau iškeps.