Kaip pjaustyti arbūzus?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Sužinoję šias keturias greitas ir lengvas pjaustymo bei lupimo gudrybes, arbūzą tieksite kiekviena proga. 🔪🍉
0:10 Kaip patikrinti, ar arbūzas sunokęs? Prinokusį arbūzą išduos skardus garsas stuksenant į jo paviršių. 🍉👂
0:14 Vieno kąsnio užkandžiai: supjaustykite arbūzą lazdelėmis. 🍉🤏
0:35 Prašmatnūs trikampiai gabalėliai: supjaustykite arbūzą į ketvirčius, o tada juos supjaustykite trikampiais.
0:50 Sveika ledų alternatyva: padalinkite arbūzą perpus, iš jo minkštimo ledų šaukštu išskobkite rutuliukus. 🍨
1:02 Rankų lipnumo išvenkite naudodami smeigtukus kokteiliams: perpjaukite arbūzą pusiau, nurėžkite žievę. Pusę arbūzo įdėkite į atitinkamo dydžio dubenį, supjaustykite lazdelėmis. Arbūzą valgykite smeigtukais – daugiau jokios netvarkos! 🍡
Kaip pjaustyti pomidorus?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Žinodami šias keturias greitas ir lengvas pjaustymo bei lupimo gudrybes, akimirksniu supjaustysite bet kokį pomidorą. Atsisveikinkite su netvarka virtuvėje! 🔪🍅
0:06 Sūrių lėkštei: vyšninius pomidorus supjaustykite mažomis širdelėmis. 🔪❤️
0:23 Salotoms: sudėkite vyšninius pomidorus tarp dviejų lėkščių ir juos perpjaukite. 🍽️🥗
0:45 Erzina pomidorų odelė? Tiesiog pamerkite pomidorus į karštą vandenį, vėliau nulupkite odelę. 🍅
1:13 Pomidorų padažui: susmulkinkite ir sutarkuokite pomidoro minkštimą – jokios netvarkos ir odelių. 🍝
Kaip pjaustyti žoleles?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Sužinoję šias penkias greitas ir lengvas pjaustymo bei lupimo gudrybes, žolelių daugiau niekada neišmesite į šiukšlinę. 🔪🌿
0:04 Greitas būdas susmulkinti petražoles: įdėkite petražoles į stiklinę ir sukarpykite žirklėmis. ✂️🌿
0:24 Lengvai atskirkite raudonėlių lapus nuo stiebo: perkiškite raudonėlių stiebą per sietelio skylutę ir lengvu judesiu atskirkite lapus. 🍃
0:36 Kaip atskirti rozmarinų šakeles nuo stiebo: šakute pašalinkite šakeles nuo sumedėjusio stiebo – daugiau nebereikės raškyti rankomis. 🌿🤏
0:47 Be vargo supjaustykite bazilikus juostelėmis: sudėkite lapus vieną ant kito, susukite ir supjaustykite išilgai.
1:02 Kaip ilgiau išsaugoti bazilikus šviežius: indelyje bazilikus užklokite drėgnu virtuviniu rankšluosčiu. 🌿💧
Kaip lupti česnakus?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Sužinoję šias septynias greitas ir lengvas pjaustymo bei lupimo gudrybes, visiems laikams atsisveikinsite su aitriu česnakų kvapu virtuvėje! 🔪🧄
0:05 Kad nuo rankų ir paviršių nesklistų česnakų kvapas: į pagalbą pasitelkite citrinų sultis, kavos pupeles ar pieną. 🚫👃
0:10 Greitas ir saugus būdas nulupti česnaką: perpjaukite česnako skiltelę pusiau ir nulupkite.
0:21 Kartus poskonis? Prieš naudodami iš česnako skiltelės centro pašalinkite gemalą. 🚫🌱
0:32 Kitam patiekalui: smulkiai sukapokite česnaką.
0:40 Česnakiniam sviestui: apibarstę skilteles druska, sutrinkite jas peiliu – tam nereikia jokių specialių įrankių. 🔪🧂
0:57 Norisi tik subtilios česnako natos? Sutraiškykite skiltelę peiliu ir jį naudodami toliau ruoškite maistą. Česnako lupti nereikia. 🚫🤏
1:03 Netoliese nėra peilio? Pamerkite česnakų skilteles į vandenį ir palaikykite, kol odelės suminkštės. 🧄💧
Kaip pjaustyti avokadus?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Šios šešios greitos ir lengvos pjaustymo bei lupimo gudrybės akimirksniu atskleis avokadų patiekimo ir šviežumo išlaikymo paslaptis. 🔪🥑
0:05 Kaip patikrinti, ar avokadas sunokęs: jeigu avokadas minkštas ir jo minkštimas vis dar žalias – avokadas sunokęs. 🥑🤏
0:17 Kauliuko pašalinimas: peiliu išimkite kauliuką iš vaisiaus.
0:30 Suvalgėte tik pusę avokado? Avokadas išliks šviežias, jeigu jo minkštimą patepsite žaliųjų ar geltonųjų citrinų sultimis. 🍋
0:47 Skrebučiui su avokadais: avokadą supjaustykite plonomis riekelėmis, išskobkite jį šaukštu. 🥑🍞
1:04 Pagardas salotoms: supjaustykite avokadą kubeliais ir išskobkite šaukštu. 🥄
Kaip pjaustyti ananasus?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Pasinaudoję šiomis šešiomis greitomis ir lengvomis pjaustymo bei lupimo gudrybėmis, dygųjį ananasą supjaustysite be vargo. 🔪🍍
0:13 Kaip patikrinti, ar ananasas sunokęs? Sunokusį ananasą išduos salsvas kvapas ir lengvai nuraškomi lapai. 👃🍍
0:40 Pjaustymas trikampiais: tiesiog padalinkite ananasą į ketvirčius ir pašalinkite šerdį.
1:06 Havajietiškam skrebučiui: ananasą supjaustykite žiedais, šerdį pašalinkite sausainių formele.🍍 🍞
1:28 Netoliese nėra dubenėlio? Ananasą supjaustykite gabalėliais ir patiekite ant jo žievės. 🚫🍽️
2:02 Švediškam stalui: ananaso žievę lupkite įstrižai, tarsi spirale – taip sumažinsite atliekų ir sukursite akį traukiančią kompoziciją.🍍✨
Kaip pjaustyti mangus?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Šios šešios greitos ir lengvos pjaustymo bei lupimo gudrybės padės susmulkinti mangą išvengiant netvarkos!🔪🥭
0:07 Greitas ir lengvas būdas nulupti mangą: perpjaukite vaisių per pusę ir stikline atskirkite minkštimą nuo žievės. 🥛🥭
0:20 Netoliese nėra dubenėlio? Mangą perpjaukite pusiau ir valgykite šaukštu. 🥭 🥄
0:37 Reikia plonų griežinėlių? Nurėžkite mango apačią – pjaustomas vaisius išliks stabilus. 🥭📌
0:54 Vaisių salotoms: mangą supjaustykite plonomis lazdelėmis. 🍟
1:03 Vaisinis pagardas jogurtui ar avižiniams dribsniams: supjaustykite mangą smulkiais kubeliais. 🥭🟨
1:11 Norite sužavėti svečius? Patiekite mangą kaip gražią gėlę. 🥭🌻
Kaip pjaustyti svogūnus?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Sužinoję šias penkias greitas ir lengvas pjaustymo bei lupimo gudrybes, svogūnus paruošite be ašarų! 🔪🧅
0:10 Greitas ir lengvas būdas nulupti svogūną: tiesiog nurėžkite abu svogūno galus ir lupkite.
0:18 Kiniškam troškiniui: svogūną supjaustykite kubeliais – nupjaukite vieną svogūno pusę, perrėžkite keletu horizontalių bei vertikalių pjūvių. Būkite atsargūs – neįsipjaukite.
0:33 Pjaustymas skiltelėmis: svogūną nulupkite, perpjaukite pusiau, išilgai supjaustykite skiltelėmis – baigta!
0:49 Mėsainiui tiks ploni svogūno griežinėliai: svogūną padalinkite per pusę, supjaustykite pusžiedžiais. 🧅🍔
1:00 Erzina aitrus kvapas? Susmulkintus svogūnus pamerkite į vandenį. 🚫👃
1:12 Keptiems svogūnų žiedams: nupjaukite dalį svogūno – pjaustoma daržovė išliks stabili.
Kaip pjaustyti saldžiąsias bulves?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Šios penkios greitos ir lengvos pjaustymo bei lupimo gudrybės bulvę jūsų namuose pavers vieno kąsnio užkandžių hitu! 🔪🥔
0:05 Naminiams traškučiams: bulvę perpjaukite išilgai pusiau – pjaustoma daržovė išliks stabili. Supjaustykite bulvę plonais ir įprasto pločio griežinėliais.
0:24 Naminėms gruzdintoms bulvytėms: perpjaukite bulvę išilgai pusiau – pjaustoma daržovė išliks stabili. Bulvės puseles supjaustykite juostelėmis. 🍟
0:36 Išvirkite bulves greičiau: bulves susmulkinkite mažais kubeliais.
0:48 Kepti orkaitėje: saldžiąją bulvę perpjaukite išilgai pusiau, tada padalinkite smulkesnėmis skiltelėmis. 🔪🍠
1:05 Vakarienei: paruoškite bulvių spiralių! Persmeikite bulvę iešmeliu ir ją supjaustykite įstrižai tarsi spiralę. Spiralę išskleiskite ant iešmelio, kad susidarytų tarpeliai. Kepkite orkaitėje, kol spiralė pasidarys traški. 🔪🌪️
Kaip pjaustyti apelsinus?

Kaip pjaustyti apelsiną Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Sužinoję šias tris greitas ir lengvas pjaustymo bei lupimo gudrybes, be vargo paruošite sultinguosius apelsinus. 🔪🍊
0:05 Tobulos skiltelės: apelsiną nulupkite ir supjaustykite palei skiltelių kraštus.
0:39 Jokio lupimo! Vaisiaus viršų ir apačią nupjaukite, vertikaliai įrėžkite šoną – vaisių išskleiskite ir mėgaukitės. 🚫🤏
1:00 Patogu keliaujant: peiliu suraižykite žievę įstrižai, tarsi spirale, lupkite rankomis. Nuluptą apelsiną įdėkite atgal į žievelę, sutvirtinkite gumele – vaisius išliks šviežias ilgiau! 🌀
Kaip pjaustyti citrusinius vaisius?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Pasinaudoję šiomis penkiomis greitomis ir lengvomis pjaustymo bei lupimo gudrybėmis, be vargo išspausite saldžiarūgštes sultis iš citrusinių vaisių. 🔪🍋💦
0:05 Šaltai arbatai: citriną supjaustykite griežinėliais.
0:24 Kaip išspausti žaliąją citriną be įrankių: žaliąją citriną perpjaukite išilgai pusiau ir išspauskite sultis į dubenėlį. 💪
0:46 Kaip išspausti citriną žnyplėmis: žnyplėmis stipriai suspauskite citriną. 🧰
0:58 Kad citrinos sėklų nepatektų į sultis: panaudokite šakutę ar koštuvą spausdami citrinos sultis. 🍴🍋
1:15 Kartaus skonio užtaisui: perpjaukite greipfrutą pusiau, išdalinkite skiltelėmis.
Kaip pjaustyti paprikas?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Sužinoję šias keturias greitas ir lengvas pjaustymo bei lupimo gudrybes, paprikomis mėgausitės dažniau! 🔪🌶
0:05 Pjaustymas skiltelėmis: papriką pjaukite išilgai. Būkite atsargūs: nepažeiskite paprikos sėklalizdžio, kad ant skiltelių nepabirtų sėklų.
0:33 Kaip supjaustyti juostelėmis: nupjaukite paprikos viršų ir apačią, įpjaukite palei sėklalizdį nepaberdami sėklų. Supjaustykite papriką norimo pločio juostelėmis.
1:05 Vakarienei: nurėžkite paprikos viršūnėlę, pašalinkite sėklalizdį ir įdarykite mėgstamu įdaru. Patiekdami patiekalą užvožkite nupjautas viršūnėles.
1:40 Gruzdinkite ir lupkite: paprikas nulupsite lengvai, jeigu jas pašausite į orkaitę ir kepsite tol, kol odelės ims tamsėti. ♨️
Kaip pjaustyti didžiuosius greipfrutus (pamelo)?

Norite sužavėti svečius namuose ruoštu patiekalu ar tiesiog patobulinti pjaustymo ir valgio ruošimo įgūdžius? Sužinoję šią greitą ir lengvą pjaustymo bei lupimo gudrybę, akimirksniu nulupsite didįjį greipfrutą. 🔪🍈
0:06 Sultingoms skiltelėms paruošti: iš pradžių nupjaukite didžiojo greipfruto viršūnę.
0:12 Įpjaukite vaisiaus žievę vertikaliai.
0:28 Didįjį greipfrutą lupkite rankomis.
0:35 Nulupę vaisių, padalinkite jo minkštimą pusiau ir pašalinkite skilteles gobiančią plėvelę. Patiekite vieną arba paruoškite vaisių salotų.🥗