« Atgal

Žąsis su obuoliais

Karštas patiekalas

Įvertinti Pridėti prie mėgstamiausių

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

220 min.
(7)
Trukmė
Sudėtingumas
7 Įvertinimas
Žąsis su obuoliais
Spausdinti Pasiūlyti

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

Paruošimo instrukcija

Paruošimo laikas: 60 min.
Gaminimo laikas: 220 min.

Paruošimas:

  1. Prieš kepdami valandą žąsį palaikome kambario temperatūroje.
  2. Nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
  3. Pašaliname riebią kaklo odą, žąsies odą pabadome šakute.
  4. Vidų ir išorę įtriname druska pipirais ir kmynais.
  5. Į vidų dedame morkos ir saliero gabalėlius, česnako galvą, čiobrelius ir rozmariną.
  6. Žąsį dedame ant grilio grotelių, po apačia dedame skardą, į kurią varvės riebalai.
  7. Žasį apdengiame folija ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 2.5 valandos. Kas pusvalandį žąsį apšlakstome jos riebalais.
  8. Po 2.5 valandos kepimo pašaliname foliją, prie anties dedame obuolių ketvirčius ir kepame dar 30 minučių.

Troškinti raudonieji kopūstai

Paruošimas:

  1. Kopūstą supjaustome juostelėmis, susmulkiname svogūną ir česnaką.
  2. Puode įkaitiname aliejų, beriame svogūną ir kepame 2 minutes.
  3. Suberiame česnaką, kepiname dar minutę.
  4. Suberiame kopūstą, kepame kelias minutes.
  5. Į puodą dedame cinamoną, cukrų, druską, pipirus, pilame actą, vyną ir vandenį. Vandens kiekį reguliuojame - jis turi vos apsemti kopūstus.
  6. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų ir troškiname kartais pamaišydami apie 2 valandas.

---

Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>