Šaltibarščiai

Šaltibarščiai image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

6 porcijos
  • Reikės:

    • 500   g marinuotų burokėlių
    • 3   agurkų
    • 5   - 7   svogūnų laiškų
    •   krapų
    • 1   l kefyro
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų
  • Patiekti:

    • 3   kiaušinių
    • 6   - 8   svogūnų laiškų
    • 12   - 15   bulvių

Paruošimas

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite marinuotus burokėlius, mažais kubeliais supjaustytus agurkus, pasmulkintus svogūnų laiškus ir krapus. Supilkite kefyrą ir išmaišykite. Pagardinkite žiupsniu ir pipirų druskos pagal skonį, dar kartą gerai išmaišykite.

  2. Uždengtame inde bent porą valandų palaikykite šaldytuve.

  3. Patiekti galite su kietai virtais kiaušiniais (perpjaukite juos perpus ir dėkite ant sriubos, išpilstytos į dubenėlius) ir smulkintais svogūnų laiškais, taip pat - su virtomis ar orkaitėje keptomis bulvėmis.

  4. Šaltibarščiai - kiekvieno pavasario klasika. Vos tik dienos tampa šviesesnės, o saulės spinduliai - šiltesni, ateina metas maišyti burokėlius, šviežius agurkus, laiškinius svogūnus, kvapnius krapus ir riebų kefyrą. Receptas, rodos, paprastas kaip dukart du, bet vis vien kiekvienuose namuose truputį kitoks: tirštesni ar skystesni, rūgštesni ar švelnesni, su kiaušiniais ar be jų. Žinoma, kad kiekvienas turi mėgstamiausią šaltibarščių receptą, tuo tarpu mes - siūlome išbandyti šį.

    Šaltibarščiai, paruošti pagal šį receptą, bus tirštesni ir rūgštesni. Jei norite skystesnių ar švelnesnių, kefyrą galite skiesti šlakeliu pieno ar vandens, arba - vietoje kefyro naudoti raugintas pasukas. Svarbiausia, sumaišę dubenį šaltibarščių, leiskite jiems pailsėti šaldytuve bent porą valandų. Per šį laiką skoniai susijungs į harmoningą visumą, šaltibarščiai taps patys skaniausi.

    Patiekti galite su virtais kiaušiniais (vištų arba putpelių), su šviežiais žalumynais, su virtomis ar keptomis bulvėmis.

    Dienos jau šviesesnės, šiltesnės, o pavasaris įsibėgėja vis labiau. Metas maišyti šaltibarščius!