
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
500 g g | marinuotų burokėlių
marinuoto burokėlio (marinuotų obuolių sultyse ) | |
3 | agurkų
agurko (trumpavaisių) | |
5 - 7 | svogūnų laiškų svogūnų laiškų | |
krapų krapų | ||
1 l l | kefyro
kefyro (2,5% rieb.) | |
druskos druskos | ||
juodųjų pipirų
juodųjų pipirų (rūstų) |
Patiekti:
3 | kiaušinių
kiaušinio (kietai virtų ) | |
6 - 8 | svogūnų laiškų
svogūnų laiškų (šviežių) | |
12 - 15 | bulvių
bulvės (virtų ar orkaitėje keptų ) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŠaltibarščiai
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Dideliame dubenyje sumaišykite marinuotus burokėlius, mažais kubeliais supjaustytus agurkus, pasmulkintus svogūnų laiškus ir krapus. Supilkite kefyrą ir išmaišykite. Pagardinkite žiupsniu ir pipirų druskos pagal skonį, dar kartą gerai išmaišykite.
- Uždengtame inde bent porą valandų palaikykite šaldytuve.
- Patiekti galite su kietai virtais kiaušiniais (perpjaukite juos perpus ir dėkite ant sriubos, išpilstytos į dubenėlius) ir smulkintais svogūnų laiškais, taip pat - su virtomis ar orkaitėje keptomis bulvėmis.
-
Šaltibarščiai - kiekvieno pavasario klasika. Vos tik dienos tampa šviesesnės, o saulės spinduliai - šiltesni, ateina metas maišyti burokėlius, šviežius agurkus, laiškinius svogūnus, kvapnius krapus ir riebų kefyrą. Receptas, rodos, paprastas kaip dukart du, bet vis vien kiekvienuose namuose truputį kitoks: tirštesni ar skystesni, rūgštesni ar švelnesni, su kiaušiniais ar be jų. Žinoma, kad kiekvienas turi mėgstamiausią šaltibarščių receptą, tuo tarpu mes - siūlome išbandyti šį.
Šaltibarščiai, paruošti pagal šį receptą, bus tirštesni ir rūgštesni. Jei norite skystesnių ar švelnesnių, kefyrą galite skiesti šlakeliu pieno ar vandens, arba - vietoje kefyro naudoti raugintas pasukas. Svarbiausia, sumaišę dubenį šaltibarščių, leiskite jiems pailsėti šaldytuve bent porą valandų. Per šį laiką skoniai susijungs į harmoningą visumą, šaltibarščiai taps patys skaniausi.
Patiekti galite su virtais kiaušiniais (vištų arba putpelių), su šviežiais žalumynais, su virtomis ar keptomis bulvėmis.
Dienos jau šviesesnės, šiltesnės, o pavasaris įsibėgėja vis labiau. Metas maišyti šaltibarščius!