« Atgal

Silkė su pomidorais ir svogūnais

Salotos

Įvertinti Pridėti prie mėgstamiausių

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

65 min.
(10)
Trukmė
Sudėtingumas
10 Įvertinimas
Silkė su pomidorais ir svogūnais
Spausdinti Persiųsti

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

Paruošimo instrukcija

Gaminimo laikas: 65 min.

Silkių filė atitirpinti, nupjauti nugarinį peleką. Filė nuplauti ir nusausinti. Pagardinti druska, pipirais ir citrinų sultimis, padėti į šalį.

Nulupti raudonuosius svogūnus ir 3 česnako skilteles, svogūną supjaustyti šiaudeliais, česnakus – griežinėliais. Laiškinius svogūnus nuplauti ir supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Viską 5 min. patroškinti karštame aliejuje (2 v. š.). Vyšninius pomidorus nuplauti, perpjauti pusiau, sumaišyti su žolelėmis, pagardinti druska, pipirais ir cukrumi.  

Likusią česnako skiltelę nulupti ir išspausti, sumaišyti su likusiu aliejumi, plonai ištepti juo didelę formą. Sudėti daržoves. Ant jų sudėti silkių filė ir aptepti likusiu česnakiniu aliejumi. Kepti iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 30–35 min.

Prie šio patiekalo tinka itališka „d'oro“ čiabata duona su žolelėmis arba alyvuogėmis.