« Atgal

Česnakinė antis su medaus ir balzaminio acto marinatu

Karštas patiekalas

Įvertinti Pridėti prie mėgstamiausių

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

250 min.
(6)
Trukmė
Sudėtingumas
6 Įvertinimas
Česnakinė antis su medaus ir balzaminio acto marinatu
Spausdinti Pasiūlyti

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

Paruošimo instrukcija

Gaminimo laikas: 250 min.

1.    Nuplauname, labai gerai nusausiname antį ir įtriname druska bei pipirais.
2.    Anties odą virš krūtinėlės supjaustome įstrižomis juostelėmis. Peilio galiuku padarome nedidelius įpjovimus ir kitose anties odos vietose, ypač ten, kur oda storesnė.
3.    Česnako skilteles ir vieną citriną supjaustome riekelėmis, jomis įdarome anties vidų ir siūlu surišame kojeles.
4.    Antį dedame į kepimo skardą krūtinėle į viršų ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
5.    Apverčiame antį, kad būtų krūtinėle į apačią, ir kepame dar 40 minučių.
6.    Nupilame išsiskyrusius riebalus, vėl apverčiame antį, kad būtų krūtinėle į viršų.
7.    Indelyje sumaišome balzaminį actą ir citrinos sultis, mišiniu aptepame visą antį ir kepame dar 40 minučių, kas 10 minučių vis patepdami balzaminio acto ir citrinos sulčių mišiniu.
8.    Indelyje sumaišome 3 šaukštus balzaminio acto ir citrinos sulčių mišinio su medumi. Kepame dar 40 minučių, kas 10 minučių aptepdami tik anties krūtinėlę.
9.    Po 3 valandų kepimo išimame antį iš orkaitės ir leidžiame pastovėti 15–20 minučių. Tada pašaliname česnaką ir citriną iš vidaus.

- - - - -

Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>