
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
žasų
žąsies (5 kg) | ||
4 vnt. vnt. | obuolių
obuolio (iš „Lidl turgelio“) | |
2 vnt. vnt. | salierų
saliero (iš „Lidl turgelio“) | |
2 vnt. vnt. | morkų
morkos (iš „Lidl turgelio“) | |
1 vnt. vnt. | česnako
česnako (galvos) | |
čiobrelių čiobrelių | ||
1 šaukštų šaukšto | druskos
druskos („Kania“) | |
1 šaukštelių šaukštelio | juodųjų pipirų
juodųjų pipirų („Kania“) | |
1 šaukštų šaukšto | kumino kumino | |
rozmarino
rozmarino (iš „Lidl turgelio“) |
Troškinti raudonieji kopūstai:
500 g g | radonųjų kopūstų radonojo kopūsto | |
2 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus
alyvuogių aliejaus („Primadonna“) | |
1 vnt. vnt. | svogūnų
svogūno (iš „Lidl turgelio“) | |
2 skiltelių skiltelės | česnako
česnako (iš „Lidl turgelio“) | |
300 ml ml | vandens vandens | |
200 ml ml | baltojo vyno baltojo vyno | |
1 šaukštų šaukšto | balzaminio acto balzaminio acto | |
1 vnt. vnt. | cinamono
cinamono (lazdelės) | |
3 šaukštų šaukšto | cukraus
cukraus („Castello“) | |
1 šaukštelių šaukštelio | druskos
druskos („Kania“) | |
0,25 šaukštelių šaukštelio | juodųjų pipirų
juodųjų pipirų („Kania“) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŽąsis su obuoliais
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Paruošimas:
- Prieš kepdami valandą žąsį palaikome kambario temperatūroje.
- Nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
- Pašaliname riebią kaklo odą, žąsies odą pabadome šakute.
- Vidų ir išorę įtriname druska pipirais ir kmynais.
- Į vidų dedame morkos ir saliero gabalėlius, česnako galvą, čiobrelius ir rozmariną.
- Žąsį dedame ant grilio grotelių, po apačia dedame skardą, į kurią varvės riebalai.
- Žasį apdengiame folija ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 2.5 valandos. Kas pusvalandį žąsį apšlakstome jos riebalais.
- Po 2.5 valandos kepimo pašaliname foliją, prie anties dedame obuolių ketvirčius ir kepame dar 30 minučių.
Troškinti raudonieji kopūstai
Paruošimas:
- Kopūstą supjaustome juostelėmis, susmulkiname svogūną ir česnaką.
- Puode įkaitiname aliejų, beriame svogūną ir kepame 2 minutes.
- Suberiame česnaką, kepiname dar minutę.
- Suberiame kopūstą, kepame kelias minutes.
- Į puodą dedame cinamoną, cukrų, druską, pipirus, pilame actą, vyną ir vandenį. Vandens kiekį reguliuojame - jis turi vos apsemti kopūstus.
- Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų ir troškiname kartais pamaišydami apie 2 valandas.
---
Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>