Taip gyventi verta!
Žąsis su obuoliais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

žasų žąsies
(5 kg)
4 vnt. vnt. obuolių obuolio
(iš „Lidl turgelio“)
2 vnt. vnt. salierų saliero
(iš „Lidl turgelio“)
2 vnt. vnt. morkų morkos
(iš „Lidl turgelio“)
1 vnt. vnt. česnako česnako
(galvos)
čiobrelių čiobrelių
1 šaukštų šaukšto druskos druskos
(„Kania“)
1 šaukštelių šaukštelio juodųjų pipirų juodųjų pipirų
(„Kania“)
1 šaukštų šaukšto kumino kumino
rozmarino rozmarino
(iš „Lidl turgelio“)

Troškinti raudonieji kopūstai:

500 g g radonųjų kopūstų radonojo kopūsto
2 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
(„Primadonna“)
1 vnt. vnt. svogūnų svogūno
(iš „Lidl turgelio“)
2 skiltelių skiltelės česnako česnako
(iš „Lidl turgelio“)
300 ml ml vandens vandens
200 ml ml baltojo vyno baltojo vyno
1 šaukštų šaukšto balzaminio acto balzaminio acto
1 vnt. vnt. cinamono cinamono
(lazdelės)
3 šaukštų šaukšto cukraus cukraus
(„Castello“)
1 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
(„Kania“)
0,25 šaukštelių šaukštelio juodųjų pipirų juodųjų pipirų
(„Kania“)

Žąsis su obuoliais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

4:40 h
(9)

Gaminimas

Paruošimas:

  1. Prieš kepdami valandą žąsį palaikome kambario temperatūroje.
  2. Nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
  3. Pašaliname riebią kaklo odą, žąsies odą pabadome šakute.
  4. Vidų ir išorę įtriname druska pipirais ir kmynais.
  5. Į vidų dedame morkos ir saliero gabalėlius, česnako galvą, čiobrelius ir rozmariną.
  6. Žąsį dedame ant grilio grotelių, po apačia dedame skardą, į kurią varvės riebalai.
  7. Žasį apdengiame folija ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 2.5 valandos. Kas pusvalandį žąsį apšlakstome jos riebalais.
  8. Po 2.5 valandos kepimo pašaliname foliją, prie anties dedame obuolių ketvirčius ir kepame dar 30 minučių.

Troškinti raudonieji kopūstai

Paruošimas:

  1. Kopūstą supjaustome juostelėmis, susmulkiname svogūną ir česnaką.
  2. Puode įkaitiname aliejų, beriame svogūną ir kepame 2 minutes.
  3. Suberiame česnaką, kepiname dar minutę.
  4. Suberiame kopūstą, kepame kelias minutes.
  5. Į puodą dedame cinamoną, cukrų, druską, pipirus, pilame actą, vyną ir vandenį. Vandens kiekį reguliuojame - jis turi vos apsemti kopūstus.
  6. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų ir troškiname kartais pamaišydami apie 2 valandas.

---

Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>