Žąsis su obuoliais

Žąsis su obuoliais image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 1 val.
Gaminimas 3:40 val.

Ingridientai

8 asmenims
    •   žasų 5 kg
    • 4   vnt. obuolių iš „Lidl turgelio“
    • 2   vnt. salierų iš „Lidl turgelio“
    • 2   vnt. morkų iš „Lidl turgelio“
    • 1   vnt. česnako galvos
    •   čiobrelių
    • 1   šaukšto druskos „Kania“
    • 1   šaukštelio juodųjų pipirų „Kania“
    • 1   šaukšto kumino
    •   rozmarino iš „Lidl turgelio“
  • Troškinti raudonieji kopūstai:

    • 500   g radonųjų kopūstų
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus „Primadonna“
    • 1   vnt. svogūno iš „Lidl turgelio“
    • 2   skiltelių česnako iš „Lidl turgelio“
    • 300   ml vandens
    • 200   ml baltojo vyno
    • 1   šaukšto balzaminio acto
    • 1   vnt. cinamono lazdelės
    • 3   šaukštų cukraus „Castello“
    • 1   šaukštelio druskos „Kania“
    • 0,25   šaukštelių juodųjų pipirų „Kania“

Paruošimas

    Paruošimas:

  1. Prieš kepdami valandą žąsį palaikome kambario temperatūroje.

  2. Nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

  3. Pašaliname riebią kaklo odą, žąsies odą pabadome šakute.

  4. Vidų ir išorę įtriname druska pipirais ir kmynais.

  5. Į vidų dedame morkos ir saliero gabalėlius, česnako galvą, čiobrelius ir rozmariną.

  6. Žąsį dedame ant grilio grotelių, po apačia dedame skardą, į kurią varvės riebalai.

  7. Žasį apdengiame folija ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 2.5 valandos. Kas pusvalandį žąsį apšlakstome jos riebalais.

  8. Po 2.5 valandos kepimo pašaliname foliją, prie anties dedame obuolių ketvirčius ir kepame dar 30 minučių.

  9. Troškinti raudonieji kopūstai

    Paruošimas:

  10. Kopūstą supjaustome juostelėmis, susmulkiname svogūną ir česnaką.

  11. Puode įkaitiname aliejų, beriame svogūną ir kepame 2 minutes.

  12. Suberiame česnaką, kepiname dar minutę.

  13. Suberiame kopūstą, kepame kelias minutes.

  14. Į puodą dedame cinamoną, cukrų, druską, pipirus, pilame actą, vyną ir vandenį. Vandens kiekį reguliuojame - jis turi vos apsemti kopūstus.

  15. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų ir troškiname kartais pamaišydami apie 2 valandas.

  16. ---

    Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>