
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
3 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | |
svogūnų
svogūno (didelio) | ||
3 | salierų saliero | |
2 | morkų
morkos (vidutinio dydžio) | |
4 - 5 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
2 šaukštų šaukšto | pomidorų pastos pomidorų pastos | |
500 g g | vištienos šlaunelių
vištienos šlaunelių (be odos ir kaulų) | |
500 g g | bulvių bulvės | |
500 g g | moliūgų moliūgo | |
400 g g | trintų pomidorų trintų pomidorų | |
500 ml ml | vištienos sultinio vištienos sultinio | |
1 šaukštelių šaukštelio | čiobrelių
čiobrelių (džiovintų) | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | raudonėlių
raudonėlio (džiovintų) | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | juodųjų pipirų
juodųjų pipirų (grūstų) | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos | |
2 | lauro lapų lauro lapo | |
200 - 250 g g | šparaginių pupelių
šparaginių pupelių (žalių) | |
130 g g | lydyto sūrio
lydyto sūrio (grietinėlės skonio) | |
200 ml ml | grietinėlės
grietinėlės ((35 % riebumo) ) |
Patiekti:
prieskoninių žolelių
prieskoninių žolelių (šviežių prieskoninių (pvz., petražolių)) | ||
10 - 12 | duonos
duonos (šviežių) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVištienos, bulvių, moliūgų ir šparaginių pupelių troškinys
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Vidutinio dydžio puode virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, plonais griežinėliais supjaustytus salierų stiebus ir plonais griežinėliais supjaustytas morkas. Kepinkite, kartais pamaišydami, apie 5-7 minutes, kol suminkštės.
- Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę. Įmaišykite pomidorų pastą.
- Sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną ir apkepkite iš visų pusių, kol mėsa pabals.
- Suberkite vidutinio dydžio kubeliais pjaustytas bulves, moliūgus, supilkite trintus pomidorus, vištienos sultinį, visus prieskonius ir lauro lapelius. Užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu, ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Nuimkite dangtį. Sudėkite šparagines pupeles, tepamąjį sūrelį, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar apie 7-10 minučių neuždengtame puode, kol šparaginės pupelės suminkštės.
- Leiskite troškiniui pastovėti uždengtame puode apie 20-30 minučių, kol dar šiek tiek sutirštės ir skoniai susilies į harmoningą visumą. Patiekite su prieskoninėmis žolelėmis ir šviežiomis duonelėmis.
-
Kaip ir verdant aromatingą sriubą, taip ir ruošiant sotų troškinį, šis trijų produktų derinys niekad nenuvils: svogūnai, salierai, morkos. Galbūt esate girdėję šias daržoves vadinant „šventąja trejybe“, - ir iš tiesų patiekalams jie suteikia nuostabaus aromato bei gilaus, turtingo skonio. O kur dar prieskoniai, sodrumo suteikianti pomidorų pasta, tiesiai iš rudens derliaus į virtuves atkeliavusios bulvės, moliūgai, šparaginės pupelės!
Tai paprastas, tačiau nepaprastai gardus troškinys - jaukus, šildantis ir pilnas gardžiausių rudens skonių.