Taip gyventi verta!
Vištienos, bulvių, moliūgų ir šparaginių pupelių troškinys

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

3 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
svogūnų svogūno
(didelio)
3 salierų saliero
2 morkų morkos
(vidutinio dydžio)
4 - 5 skiltelių skiltelės česnako česnako
2 šaukštų šaukšto pomidorų pastos pomidorų pastos
500 g g viščiukų šlaunelių viščiuko šlaunelių
(be odos ir kaulų)
500 g g bulvių bulvės
500 g g moliūgų moliūgo
400 g g trintų pomidorų trintų pomidorų
500 ml ml vištienos sultinio vištienos sultinio
1 šaukštelių šaukštelio čiobrelių čiobrelių
(džiovintų)
0,5 šaukštelių šaukštelio raudonėlių raudonėlio
(džiovintų)
0,5 šaukštelių šaukštelio juodųjų pipirų juodųjų pipirų
(grūstų)
0,5 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
2 lauro lapų lauro lapo
200 - 250 g g šparaginių pupelių šparaginių pupelių
(žalių)
130 g g lydyto sūrio lydyto sūrio
(grietinėlės skonio)
200 ml ml grietinėlės grietinėlės
((35 % riebumo) )

Patiekti:

prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(šviežių prieskoninių (pvz., petražolių))
10 - 12 duonos duonos
(šviežių)

Vištienos, bulvių, moliūgų ir šparaginių pupelių troškinys

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

1:15 h
(5)

Gaminimas

  1. Vidutinio dydžio puode virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, plonais griežinėliais supjaustytus salierų stiebus ir plonais griežinėliais supjaustytas morkas. Kepinkite, kartais pamaišydami, apie 5-7 minutes, kol suminkštės.
  2. Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę. Įmaišykite pomidorų pastą.
  3. Sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną ir apkepkite iš visų pusių, kol mėsa pabals.
  4. Suberkite vidutinio dydžio kubeliais pjaustytas bulves, moliūgus, supilkite trintus pomidorus, vištienos sultinį, visus prieskonius ir lauro lapelius. Užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu, ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
  5. Nuimkite dangtį. Sudėkite šparagines pupeles, tepamąjį sūrelį, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar apie 7-10 minučių neuždengtame puode, kol šparaginės pupelės suminkštės.
  6. Leiskite troškiniui pastovėti uždengtame puode apie 20-30 minučių, kol dar šiek tiek sutirštės ir skoniai susilies į harmoningą visumą. Patiekite su prieskoninėmis žolelėmis ir šviežiomis duonelėmis.

-

Kaip ir verdant aromatingą sriubą, taip ir ruošiant sotų troškinį, šis trijų produktų derinys niekad nenuvils: svogūnai, salierai, morkos. Galbūt esate girdėję šias daržoves vadinant „šventąja trejybe“, - ir iš tiesų patiekalams jie suteikia nuostabaus aromato bei gilaus, turtingo skonio. O kur dar prieskoniai, sodrumo suteikianti pomidorų pasta, tiesiai iš rudens derliaus į virtuves atkeliavusios bulvės, moliūgai, šparaginės pupelės!

Tai paprastas, tačiau nepaprastai gardus troškinys - jaukus, šildantis ir pilnas gardžiausių rudens skonių.