Vištienos, bulvių, moliūgų ir šparaginių pupelių troškinys

Vištienos, bulvių, moliūgų ir šparaginių pupelių troškinys image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:15 val.

Ingridientai

6 porcijos
    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    •   svogūnų didelio
    • 3   salierų
    • 2   morkų vidutinio dydžio
    • 4   - 5   skiltelių česnako
    • 2   šaukštų pomidorų pastos
    • 500   g vištienos šlaunelių be odos ir kaulų
    • 500   g bulvių
    • 500   g moliūgų
    • 400   g trintų pomidorų
    • 500   ml vištienos sultinio
    • 1   šaukštelio čiobrelių džiovintų
    • 0,5   šaukštelių raudonėlių džiovintų
    • 0,5   šaukštelių juodųjų pipirų grūstų
    • 0,5   šaukštelių druskos
    • 2   lauro lapų
    • 200   - 250   g šparaginių pupelių žalių
    • 130   g lydyto sūrio grietinėlės skonio
    • 200   ml grietinėlės (35 % riebumo)
  • Patiekti:

    •   prieskoninių žolelių šviežių prieskoninių (pvz., petražolių)
    • 10   - 12   duonos šviežių

Paruošimas

  1. Vidutinio dydžio puode virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, plonais griežinėliais supjaustytus salierų stiebus ir plonais griežinėliais supjaustytas morkas. Kepinkite, kartais pamaišydami, apie 5-7 minutes, kol suminkštės.

  2. Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę. Įmaišykite pomidorų pastą.

  3. Sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną ir apkepkite iš visų pusių, kol mėsa pabals.

  4. Suberkite vidutinio dydžio kubeliais pjaustytas bulves, moliūgus, supilkite trintus pomidorus, vištienos sultinį, visus prieskonius ir lauro lapelius. Užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu, ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.

  5. Nuimkite dangtį. Sudėkite šparagines pupeles, tepamąjį sūrelį, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar apie 7-10 minučių neuždengtame puode, kol šparaginės pupelės suminkštės.

  6. Leiskite troškiniui pastovėti uždengtame puode apie 20-30 minučių, kol dar šiek tiek sutirštės ir skoniai susilies į harmoningą visumą. Patiekite su prieskoninėmis žolelėmis ir šviežiomis duonelėmis.

  7. -

    Kaip ir verdant aromatingą sriubą, taip ir ruošiant sotų troškinį, šis trijų produktų derinys niekad nenuvils: svogūnai, salierai, morkos. Galbūt esate girdėję šias daržoves vadinant „šventąja trejybe“, - ir iš tiesų patiekalams jie suteikia nuostabaus aromato bei gilaus, turtingo skonio. O kur dar prieskoniai, sodrumo suteikianti pomidorų pasta, tiesiai iš rudens derliaus į virtuves atkeliavusios bulvės, moliūgai, šparaginės pupelės!

    Tai paprastas, tačiau nepaprastai gardus troškinys - jaukus, šildantis ir pilnas gardžiausių rudens skonių.