1. Į gilų indą dėkite viščiuką, ant jo - adžiką, užberkite druskos ir pipirų.2. Užtarkuokite citrinos žievelę, užspauskite sulčių ir įtrinkite viščiuką. Palikite pasimarinuoti bent valandą.3. Tuomet viščiuką perkelkite į kepimo formą ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.4. Tuomet į kepimo formą sudėkite pjaustytas morkas, porą ir šaldytas bulvytes. Kepkite dar apie pusvalandį.5. Kai iškeps, patiekite apibarstę špinatais, sultenėmis ir bazilikų lapeliais.
Viščiukas su adžika
Ingridientai
5
porcijos
-
- 1 vnt. vištos
- 3 šaukštų adžikos
- 1 vnt. citrinos iš „Lidl Turgelio“
- 2 vnt. morkų
- 1 vnt. poro
- 300 g bulvių skiltelių su lupenomis „Harvest Basket“
- druskos
- juodųjų pipirų