Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į dubenį, suberkite prieskonius mėsai, česnakų granules ir gerai išmaišykite. Uždengus maistine plėvele, palikite marinuotis per naktį šaldytuve.
Vieno puodo kiaulienos mentės troškinys
Ingridientai
4
asmenims
-
- 700 g kiaulienos mentės
- 4 vnt. bulvių
- 2 vnt. morkų
- 2 vnt. svogūnų
- 3 šaukštų pomidorų pastos
- 50 g sviesto
- 1 vnt. lauro lapo
- 200 ml sultinio
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- prieskoninių žolelių
- paprikų miltelių
- mėsos prieskonių
- česnako granulių
Paruošimas
Vidutinio dydžio gabaliukais supjaustykite bulves, morkas – griežinėliais, o svogūnus susmulkinkite. Į puodą įdėkite sviesto, įkaitinkite, suberkite svogūnus su morkomis ir apkepkite.
Į puodą su daržovėmis sudėkite mėsą ir troškinkite apie 10–12 minučių. Vandens, kitų skysčių papildomai nepilkite, nes jo pakankamai susidarys iš daržovių ir mėsos.
Sudėkite bulves, supilkite sultinį, kad vos apsemtų bulves. Tuomet suberkite druską, prieskonines žoleles, įdėkite lauro lapelį ir uždengus puodą troškinkite 20 minučių. Galiausiai, įdėkite pomidorų pastos ir troškinkite apie 10 minučių. Skanaus!