Veganiški lietiniai blyneliai su keptais obuoliais

Veganiški lietiniai blyneliai su keptais obuoliais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

11 vnt.
  • Lietiniams:

    • 2   stiklinių miltų
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 2   šaukštų cukraus
    • 1   šaukštelio vanilinio cukraus
    • 0,5   šaukštelių druskos
    • 562   ml migdolų gėrimo
    •   alyvuogių aliejaus
  • Obuolių įdarui:

    • 3   vnt. obuolių
    • 2   šaukštų rudojo cukraus
    • 1,5   šaukštelių malto cinamono
    • 1   šaukšto alyvuogių aliejaus

Paruošimas

    Lietiniai blyneliai – visada puiki vėlyvųjų pusryčių idėja. Gardūs, žavūs, skaniai apskrudę, traškiais krašteliais – tokius galite iškepti vien iš augalinės kilmės produktų. Tešlą pasiruoškite ryte ar iš vakaro, o kol vienoje keptuvėje iki aukso spalvos čirškės blyneliai, kitoje – iškepkite cinamoninių obuolių. Drauge jie dera nuostabiai gardžiai!

    Lygios tekstūros tešlą išplaksite kur kas lengviau, jei naudosite vienodos kambario temperatūros produktus.

    • Jei mėgstate cinamoną, pusę šaukštelio galite įmaišyti į blynelių tešlą.

    • Receptą galite pritaikyti ir nesaldiems lietiniams blyneliams – tokiu atveju viską ruoškite taip pat, tik į tešlą nedėkite cukraus.

    • Blynelius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, labai plonai pateptoje aliejumi. Paprasčiausia tam naudoti karščiui atsparų šepetėlį ar paglamžytą popierinio rankšluosčio gabalėlį.

    • Paruoštą tešlą sandariai uždengtame inde galite laikyti pernakt, o rytojaus dieną prieš kepant permaišyti. Iškeptus lietinius, sandariai įsuktus į maistinę plėvelę, galite laikyti šaldytuve kelias dienas.

  1. Iškepkite lietinius. Visus lietiniams skirtus produktus sudėkite į dubenį ir gerai išplakite šluotele ar elektriniu plaktuvu, kol tešla bus lygios tekstūros. Leiskite tešlai pastovėti 30 minučių, tuomet dar kartą lengvai permaišykite šluotele.

  2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus. Pilkite samtelį tešlos ir švelniai paverskite keptuvę taip, kad pasiskirstytų per visą dugną plonu sluoksniu. Kepkite porą minučių, tuomet atsargiai apverskite. Kepkite dar minutę, o tuomet išimkite iš keptuvės į lėkštę.

  3. Taip iškepkite visus blynelius.

  4. Paruoškite obuolių įdarą. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi ir cinamonu.

  5. Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite obuolių kubelius ir maišydami kepkite apie minutę. Įpilkite šiek tiek vandens (apie ketvirtį puodelio) ir leiskite obuoliams troškintis atidengtoje keptuvėje. Vandeniui išgaravus, kepkite dar porą minučių, kol minkšti obuoliai gardžiai apskrus.

  6. Patiekite lietinius blynelius su obuolių įdaru. Šaukštą obuolių gabalėlių dėkite ant ketvirčio lietinio ir sulankstykite jį taip, kad obuoliai liktų viduje. Galite pagardinti klevų ar agavų sirupu, smulkintais kepintais riešutais.