Torto žiedu nupjaukite pagrindą iki 20 cm.
Vanilinis pyragas su šokolado gabaliukais
Ingridientai
-
- 3 vnt. biskvitų pagrindų
- 400 g tepamojo „Nutella“ kremo
- 600 g maskarponės sūrio
- 600 g plakamosios grietinėlės
- 100 g cukraus
- 2 pakelių vanilinio cukraus
- 3 pakelių grietinės standiklio
- 1 vnt. vanilės ankšties minkštimo
- druskos
- 15 vnt. šokoladinių kiaušinių
-
Papuošimui
- 100 g baltojo šokolado
- šviežių mėtų
- pabarstukų
- įvairaus šokolado gabaliukų
Paruošimas
Įdarui: atidarykite „Nutellos“ indelį ir įdėkite į puodą su karštu vandeniu (neužvirinkite), kad suminkštėtų.
Maskarponę ir grietinėlę sudėkite į virtuvinį kombainą ir, nustatę žemiausią pakopą, išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite cukraus, druskos, vanilės ir grietinės standiklio, plakite dideliu greičiu iki standumo. Stenkitės per ilgai neplakti masės, kitaip gali susimušti sviestas. Mažais gabalėliais supjaustykite šokoladinius kiaušinius, tada ranka įmaišykite juos į kremą.
Supilkite „Straciatellos“ kremą į maišelį su dideliu perforuotu antgaliu.
Gausiai sutepkite tris biskvito pagrindus „Nutellos“ kremu. 3/4 „Straciatellos“ kremo paskirstykite dideliais kūgiais ant 2 biskvito pagrindų ir pagrindus sudėkite vieną ant kito. Ant viršaus uždėkite paskutinį pagrindą ir jo kraštelį papuoškite likusiu kremu. Padėkite tortą į šaldytuvą bent 1 valandai. Tuo tarpu paruoškite dekoracijas.
Dekoravimas: išlydykite baltąjį šokoladą virš vandens vonelės, plonai paskleiskite ant kepimo popieriaus, papuoškite pabarstukais ir padėkite į šaldytuvą, kol sustings.
Išvyniokite kiaušinius ir nuskinkite kelis mėtų lapelius.Išimkite tortą iš šaldytuvo, atvėsusį šokoladą sulaužykite stambiais gabalėliais ir papuoškite jais kremo kraštelį.