Užkandžių lėkštė

Užkandžių lėkštė image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 20   vnt. pievagrybių
    • 1   vnt. cukinijos
    • 1   vnt. morkos
    • 50   ml viskio
    • 1   skiltelės česnako
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 4   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šakelės rozmarino
    • 1   šlakelio balzaminio acto
    • 1   vnt. saliamio
    • 1   vnt. buratos sūrio
    • 1   vnt. vytinto kumpio
    • 1   vnt. duonelės su alyvuogių aliejumi ir rozmarinu

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros (vėjelio režimu)

  2. Nuplaukite 3 morkas ir 1 cukiniją

  3. Nuvalykite ir nuplaukite 20 pievagrybių

  4. Išilgai perpjaukite cukiniją į dvi dalis ir supjaustykite griežinėliais

  5. Supjaustykite morkas plonais šiaudeliais

  6. Sukapokite česnaką ir rozmariną ir suberkite juos į daržoves

  7. Įpilkite 50 ml viskio ir 4 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus,

  8. Pasūdykite ir išmaišykite

  9. Paskirstykite ant kepimo skardos

  10. Kepkite orkaitėje 12 minučių

  11. Palaukite, kol atvės, tuomet apšlakstykite balzaminiu actu

  12. Sudėkite į lėkštę su daržovėmis saliamį su pankoliu ir vytintą kumpį

  13. Buratos sūrį apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagal skonį pabarstykitedruskos