Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros (vėjelio režimu)
Užkandžių lėkštė
Ingridientai
4
asmenims
-
- 20 vnt. pievagrybių
- 1 vnt. cukinijos
- 1 vnt. morkos
- 50 ml viskio
- 1 skiltelės česnako
- 1 žiupsnelio druskos
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šakelės rozmarino
- 1 šlakelio balzaminio acto
- 1 vnt. saliamio
- 1 vnt. buratos sūrio
- 1 vnt. vytinto kumpio
- 1 vnt. duonelės su alyvuogių aliejumi ir rozmarinu
Paruošimas
Nuplaukite 3 morkas ir 1 cukiniją
Nuvalykite ir nuplaukite 20 pievagrybių
Išilgai perpjaukite cukiniją į dvi dalis ir supjaustykite griežinėliais
Supjaustykite morkas plonais šiaudeliais
Sukapokite česnaką ir rozmariną ir suberkite juos į daržoves
Įpilkite 50 ml viskio ir 4 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus,
Pasūdykite ir išmaišykite
Paskirstykite ant kepimo skardos
Kepkite orkaitėje 12 minučių
Palaukite, kol atvės, tuomet apšlakstykite balzaminiu actu
Sudėkite į lėkštę su daržovėmis saliamį su pankoliu ir vytintą kumpį
Buratos sūrį apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagal skonį pabarstykitedruskos