Į gilią lėkštę suberkite šviežių špinatų lapelius, ant viršaus - perpus perpjautas braškes, šilauoges, riekelėmis supjaustytą avokadą.
Uogų salotos su špinatais ir fetos sūriu
Ingridientai
-
Reikės:
- 50 g špinatų
- 200 g braškių
- 100 g šilauogių
- 1 avokado
- 50 g fetos sūrio
- 50 g graikinių riešutų
-
Padažui:
- 150 g braškių
- 2 šaukštų obuolių acto
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto medaus
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Paruošimas
Salotų viršų apiberkite trupintu fetos sūriu ir smulkintais graikiniais riešutais.
Padažui visus ingredientus maisto smulkintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Apšlakstykite salotas ir patiekite nedelsiant.
-
Tikros vasaros salotos - ryškios, gaivios ir labai spalvingos! Sumaišytos vos per kelias minutes, jos puikiai tiks lengvai vakarienei ar kaip garnyras prie ant grotelių keptos vištienos.
Saldžias uogas čia puikiai papildo ir jų sodrų skonį atskleidžia fetos sūrumas, o smulkinti graikiniai riešutai salotoms suteikia dar daugiau skirtingų tekstūrų.
Būtinai paruoškite braškių ir obuolių acto padažą - jis pikantiškas, saldžiarūgštis, gausus uogų skonio. Gausiai apšlakstykite salotas ir patiekite nedelsiant, kol uogos dar sultingos, o špinatų lapeliai - traškūs.