Taip gyventi verta!
Mėlynių uogienė su vanile ir bazilikais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

800 g g mėlynių mėlynių
15 vnt. vnt. bazilikų baziliko
(šviežio baziliko lapelių)
0,5 citrinų sulčių citrinos sulčių
0,5 citrinos žievelės citrinos žievelės
400 g g uogienių cukraus uogienių cukraus
(arba 4 stiklinių (800 g) įprasto cukraus)
2 šaukštelių šaukštelio vanilinio cukraus vanilinio cukraus

Mėlynių uogienė su vanile ir bazilikais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

45 min
(0)

Gaminimas

  1. Ketvirtį mėlynių (apie 200 g) sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su bazilikų lapeliais. Sutrinkite iki tyrės, kol nebeliks bazilikų lapelių gabalėlių.
  2. Sutrintas uogas supilkite į puodą, ten pat suberkite likusias mėlynes, supilkite citrinų sultis ir nutarkuotas citrinų žieveles (tik geltonąją jų dalį). Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol mėlynės suminkštės, sukris, išskirs sultis ir pradės virsnoti.
  3. Suberkite uogienių cukrų, vanilinį cukrų ir pakaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 10 minučių, vis pamaišydami mediniu šaukštu ir nugriebdami paviršiuje susidarančius putas.
  4. Išvirtą uogienę supilkite į švarius, dar šiltus stiklainius. Iš karto sandariai užsukite dangtelius. Apverskite dangteliais į apačią ir palikite visiškai atvėsti.
  5. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

-

Klasikinė mėlynių uogienė yra puikiai, tačiau pamėginkite ją paįvairinti žiupsniu vanilės ir… bazilikų. Rodos, toks mažas dalykas - vos keli bazilikų lapeliai, sutrinti su mėlynėmis ir įmaišyti į verdamą uogienę, o pokyčiai skonyje - dideli ir labai malonūs!

Bazilikai mėlynių uogienei suteikia gaivumo, ryškesnio charakterio, o vanilė - saldaus ir švelnaus aromato. Tokia uogienė puikiausiai tiks savaitgalio blynams, košei ar jogurtui pagardinti. Arba, kaip vaikystėje, tepkite uogienė tiesiai ant riekės šviežios duonos, ir valgykite pilnais žandais. Nuostabiai skanu!

Suteikia gaivumo, vasariškas skonis

Stiklainių paruošimas: prieš gamindami uogienę, sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius. Tiek stiklainius, tiek dangtelius perliekite šiltu vandeniu, labai gerai ištrinkite valgomąja soda iš visų pusių, tuomet - kruopščiai išskalaukite. Galiausiai nuplikykite verdančiu vandeniu, pripildykite juo stiklainėlius ir palikite pastovėti apie 5-10 minučių. Vandenį išpilkite, stiklainėlius sudėkite ant švaraus medžiaginio rankšluostėlio ir leiskite nusivarvėti, kol išvirsite uogienę.

Taip pat galite naudoti ir kitą stiklainių sterilizavimo būdą: iškaitinti stiklainius orkaitėje, mikrobangų krosnelėje ar kt. Svarbiausia, kad stiklainiai būtų visiškai švarūs ir sandarūs.

* Kokį cukrų naudoti? Uogienėms galite naudoti tiek paprastą, tiek uogienių cukrų. Uogienių cukrus dėl sudėtyje esančio pektino uogienę leidžia išvirti daug greičiau (uogos greičiau sutirštėja). Jei naudosite paprastą cukrų be papildomų tirštiklių, naudokite maždaug dvigubai didesnį jo kiekį ir uogienę virkite ilgiau, kol ji sutirštės iki norimo tirštumo. Galite patikrinti, šaukštelį uogienės užlašinę ant šaltos lėkštutės: luktelėkite minutę ir per uogienę perbraukite šaukštelio koteliu ar tiesiog pirštu - jei uogienė nesubėga atgal, galite ją nukaisti ir pilstyti į stiklainėlius.