Tunų kepsniai su žaliomis salotomis

Tunų kepsniai su žaliomis salotomis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Reikės:

    • 2   vnt. tunų kepsnių
  • Marinatui:

    • 1   šaukšto aliejaus
    • 2   šaukštų sojų padažo
    • 1   šaukšto medaus
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Salotoms:

    • 50   g gražgarsčių
    • 1   avokado
    • 2   saujų žirnelių
    • 2   saujų šparaginių pupelių
    • 2   saujų vyšninių pomidorų
    • 0,25   vnt. raudonųjų svogūnų
  • Padažui:

    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukšto citrinos sulčių
    • 1   šaukšto medaus
    • 0,5   šaukštelių garstyčių
    •   druskos
  • Patiekti:

    •   sezamų sėklų
    •   žaliųjų citrinų

Paruošimas

  1. Pasiruoškite marinatą tunų kepsniams. Sumaišykite jam skirtus ingredientus, apliekite tuno kepsnius ir leiskite pastovėti 10-15 minučių (šaldytuve galite palikti porai valandų ar net per naktį).

  2. Pasiruoškite padažą salotoms. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai užsukite dangteliu ir gerai supurtykite, kol susimaišys.

  3. Lėkštėse išdėliokite salotas. Paskleiskite gražgarstes, dėkite riekelėmis supjaustytą avokadą, žirnelius (jei naudojate šaldytus - prieš tai atitirpinkite), virtas šparagines pupeles, ketvirčiais supjaustytus vyšninius pomidorus ir plonus raudonojo svogūno pusžiedžius.

  4. Apšlakstykite salotų padažu.

  5. Iškepkite tunų kepsnius. Virš vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę (geriausia - storadugnę ketaus). Įpilkite aliejaus ir sudėkite tunų kepsnius. Jei kepsniai ploni, kepkite juos po minutę ar pusantros iš abiejų pusių, jei storesni, kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių.

  6. Iškeptus kepsnius perkelkite ant pjaustymo lentelės ir leiskite porą minučių pailsėti. Tuomet aštriu peiliu supjaustykite riekelėmis ir dėkite į salotų lėkštę.

  7. Apibarstykite sezamų sėklomis, papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis ir nedelsiant patiekite.

  8. -

    Restoranas namuose - skamba įdomiai ir intriguojančiai, tačiau tuo pačiu truputį gąsdina, kad produktų, laiko ir pastangų reikės tiek, kiek tikrai neturime, tiesa? Tai nebūtinai tiesa, nes dažnu atveju mažiau yra daugiau, o nepilnos valandos pakanka paruošti daugeliui nuostabiai gardžių patiekalų.

    Gaivios žalios salotos, per kelias minutes įkaitintoje keptuvėje iškepti kepsniai - ir netrukus galite patiekti bei ragauti patiekalą, vertą restorano.

    Svarbiausias akcentas čia, žinoma, yra tunas. Įvertinkite, kokio storio kepsnius naudojate, ir pagal tai pasirinkite tinkamą kepimo laiką. Jei mėgstate vidutiniškai iškeptą tuną, plonesnius kepsnius užteks kepti po minutę ar pusantros iš abiejų pusių, jei kepsniai storesnis - kepkite juos po 3 ar net 4 minutes iš abiejų pusių.