▶▶ Triušis su migdolų padažu ir žirnelių tyre

▶▶ Triušis su migdolų padažu ir žirnelių tyre image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:15 val.

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 1,5   kg triušio atskirto dalimis
    • 3   - 4   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 2   šaukštų sviesto „ghee“ sviesto
    •   druskos
    •   pipirų
    • 1   svogūno
    • 6   skiltelių česnako
    • 2   šaukštų miltų
    • 240   ml trintų pomidorų
    • 1   puodelio baltojo vyno sauso
    • 2   puodelių vandens
    • 2   - 3   šakelių čiobrelių
  • Žirnelių tyrei:

    • 200   g žirnelių šaldytų
    • 40   g migdolų riešutų riekelių
    • 2   šaukštų kreminio sūrio
    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 40   g parmezano sūrio tarkuoto
    • 4   - 6   mėtų šviežių lapelių
    • 1   citrinos sulčių
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

    Susmulkiname česnaką.Susmulkiname svogūną.Pagardiname triušį druska, pipirais ir apkepame alyvuogių aliejuje. Tame pačiame puode su triušio riebalais ir ghee sviestu pakepiname svogūną apie 3 min.Sudedame česnakus ir pakepame dar minutę. Suberiame miltus ir maišydami dar kelias minutes pakepiname. Supilame vyną, trintus pomidorus, vandenį.Sudedame pakepintą triušieną.Suberiame čiobrelius, dar šiek tiek druskos, pipirų ir migdolų riekeles.Viską troškiname apie 45 min. ant vidutinės kaitros.

    Išspaudžiame žaliųjų citrinų sulčių.

    Žirnelių tyrė

    Sudedame visus žirnelių tyrės ingredientus į dubenį.Gerai sumaišome.Sutriname su trintuvu.Masė turi būti ne per švelni, su gabaliukais.Patiekiame su triušiu.