Susmulkiname česnaką.Susmulkiname svogūną.Pagardiname triušį druska, pipirais ir apkepame alyvuogių aliejuje. Tame pačiame puode su triušio riebalais ir ghee sviestu pakepiname svogūną apie 3 min.Sudedame česnakus ir pakepame dar minutę. Suberiame miltus ir maišydami dar kelias minutes pakepiname. Supilame vyną, trintus pomidorus, vandenį.Sudedame pakepintą triušieną.Suberiame čiobrelius, dar šiek tiek druskos, pipirų ir migdolų riekeles.Viską troškiname apie 45 min. ant vidutinės kaitros.
▶▶ Triušis su migdolų padažu ir žirnelių tyre
Ingridientai
4
porcijos
-
Reikės:
- 1,5 kg triušio atskirto dalimis
- 3 - 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų sviesto „ghee“ sviesto
- druskos
- pipirų
- 1 svogūno
- 6 skiltelių česnako
- 2 šaukštų miltų
- 240 ml trintų pomidorų
- 1 puodelio baltojo vyno sauso
- 2 puodelių vandens
- 2 - 3 šakelių čiobrelių
-
Žirnelių tyrei:
- 200 g žirnelių šaldytų
- 40 g migdolų riešutų riekelių
- 2 šaukštų kreminio sūrio
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 40 g parmezano sūrio tarkuoto
- 4 - 6 mėtų šviežių lapelių
- 1 citrinos sulčių
- druskos
- pipirų
Paruošimas
Išspaudžiame žaliųjų citrinų sulčių.
Žirnelių tyrė
Sudedame visus žirnelių tyrės ingredientus į dubenį.Gerai sumaišome.Sutriname su trintuvu.Masė turi būti ne per švelni, su gabaliukais.Patiekiame su triušiu.