Tiramisu

Tiramisu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

1 pyragas
    • 240   g cukraus kristalinio
    • 1   pakuotės biskvitinių sausainių
    • 750   g maskarponės sūrio
    •   kakavos miltelių
    • 0,5   stiklinių vandens
    • 9   vnt. kiaušinio trynių
  • Kavos punšas:

    • 250   ml espreso kavos
    • 60   ml amareto
    • 90   g cukraus

Paruošimas

    GAMINAME SIRUPĄ KREMUI

    Į puodą supilame 1/2 stiklinės vandens, suberiame cukrų,

    verdame, kol susidarys sirupas (užvirus

    verdame dar 1-1,5 min.).

    PLAKIKLIU SUMAIŠOME TRYNIUS SU SIRUPU

    Trynius išplakame plakikliu, pamažu pilame karštą

    sirupą, kad užplikytume trynius. Trynius išplakame iki labai purios masės. Švelniai išmaišome sudėję maskarponės sūrį.

    GAMINAME KAVOS PUNŠĄ

    Į puodą supilame espreso kavą. Suberiame cukrų. Viską verdame,

    kol susidaro intensyvaus kavos skonio sirupas. Paliekame atvėsti. Supilame amaretą. Išmaišome.

    PERTEPAME KREMU SUMIRKYTUS BISKVITINIUS SAUSAINIUS

    Karščiui atsparaus indo arba kepimo skardos

    (maždaug 30 x 20 cm dydžio) dugną išklojame vienu sluoksniu kavos punše sumirkytų

    biskvitinių sausainių. Ant sausainių tepame kremo sluoksnį, ant kremo klojame kitą kavos punše sumirkytų biskvitinių sausainių

    sluoksnį, ant jo vėl tepame

    kremo sluoksnį. Taip pagamintą desertą dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms.

    Išėmę tiramisu iš šaldytuvo, dekoruojame jį kakava.