GAMINAME SIRUPĄ KREMUI
Tiramisu
Ingridientai
-
- 240 g cukraus kristalinio
- 1 pakuotės biskvitinių sausainių
- 750 g maskarponės sūrio
- kakavos miltelių
- 0,5 stiklinių vandens
- 9 vnt. kiaušinio trynių
-
Kavos punšas:
- 250 ml espreso kavos
- 60 ml amareto
- 90 g cukraus
Paruošimas
Į puodą supilame 1/2 stiklinės vandens, suberiame cukrų,
verdame, kol susidarys sirupas (užvirus
verdame dar 1-1,5 min.).
PLAKIKLIU SUMAIŠOME TRYNIUS SU SIRUPU
Trynius išplakame plakikliu, pamažu pilame karštą
sirupą, kad užplikytume trynius. Trynius išplakame iki labai purios masės. Švelniai išmaišome sudėję maskarponės sūrį.
GAMINAME KAVOS PUNŠĄ
Į puodą supilame espreso kavą. Suberiame cukrų. Viską verdame,
kol susidaro intensyvaus kavos skonio sirupas. Paliekame atvėsti. Supilame amaretą. Išmaišome.
PERTEPAME KREMU SUMIRKYTUS BISKVITINIUS SAUSAINIUS
Karščiui atsparaus indo arba kepimo skardos
(maždaug 30 x 20 cm dydžio) dugną išklojame vienu sluoksniu kavos punše sumirkytų
biskvitinių sausainių. Ant sausainių tepame kremo sluoksnį, ant kremo klojame kitą kavos punše sumirkytų biskvitinių sausainių
sluoksnį, ant jo vėl tepame
kremo sluoksnį. Taip pagamintą desertą dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Išėmę tiramisu iš šaldytuvo, dekoruojame jį kakava.