Išverdame bulves su lupenomis.
Švilpikai su grybų padažu
Ingridientai
2
porcijos
-
- 6 vnt. bulvių
- 1 šaukšto kumino
- 2 vnt. kiaušinių
- kvietinių miltų
- druskos
- aliejaus
- 150 g pievagrybių
- 1 vnt. svogūno
- grietinėlės
Paruošimas
Kiek atvėsusias bulves nulupame ir sugrūdame.Įmušame kiaušinius, beriame kmynų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome.
Beriame miltų, kol masė pasidaro tinkama formuoti.
Formuojame švilpikus ir apkepame aliejuje.
Paruošiame padažą: apkepiname smulkintą svogūną aliejuje, suberiame supjaustytus pievagrybius ir apkepame.
Pilame grietinėlę.
Paverdame porą minučių, paskaniname druska ir pipirais.