Šios klasikinės kopūstų salotos (angl. coleslaw) – būtina vasaros ir grilio sezono dalis. Traškios, gaivios, sultingos – jos nuostabiai derės prie mėsainių, šonkauliukų ar kitų virš žarijų keptų patiekalų.
Šviežių kopūstų salotos („Coleslaw“)
Ingridientai
4
porcijos
-
- 0,5 vnt. baltagūžių kopūstų
- 2 vnt. morkų
-
Padažui:
- 250 ml majonezo
- 2 šaukštų obuolių acto
- 2 šaukštų medaus
- 1 šaukštelio garstyčių
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Paruošimas
Kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais, morkas smulkiai sutarkuokite.
Padažui visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite į dubenį su kopūstais ir morkomis, ir gerai išmaišykite.
Patiekite kaip garnyrą prie mėsainių, šonkauliukų ar kitų patiekalų.
Dalį baltagūžio kopūsto (pusę ar trečdalį) galite pakeisti smulkiai pjaustytu raudonuoju kopūstu. Jis salotas nudažys rausva spalva.
Į salotas galite įmaišyti smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno, smulkintų žalumynų (krapų, petražolių).
Jei norite, kad padažas būtų gaivesnis, maždaug pusę majonezo pakeiskite grietine ar graikišku jogurtu.
Salotos bus skanios vos sumaišytos, bet dar skanesnės taps apie pusę valandos palaikytos šaldytuve.