Šviežių kopūstų salotos („Coleslaw“)

Šviežių kopūstų salotos („Coleslaw“) image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 30 min
Gaminimas 0 min

Ingridientai

4 porcijos
    • 0,5   vnt. baltagūžių kopūstų
    • 2   vnt. morkų
  • Padažui:

    • 250   ml majonezo
    • 2   šaukštų obuolių acto
    • 2   šaukštų medaus
    • 1   šaukštelio garstyčių
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Paruošimas

    Šios klasikinės kopūstų salotos (angl. coleslaw) – būtina vasaros ir grilio sezono dalis. Traškios, gaivios, sultingos – jos nuostabiai derės prie mėsainių, šonkauliukų ar kitų virš žarijų keptų patiekalų.

    Dalį baltagūžio kopūsto (pusę ar trečdalį) galite pakeisti smulkiai pjaustytu raudonuoju kopūstu. Jis salotas nudažys rausva spalva.

    Į salotas galite įmaišyti smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno, smulkintų žalumynų (krapų, petražolių).

    Jei norite, kad padažas būtų gaivesnis, maždaug pusę majonezo pakeiskite grietine ar graikišku jogurtu.

    Salotos bus skanios vos sumaišytos, bet dar skanesnės taps apie pusę valandos palaikytos šaldytuve.

  1. Kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais, morkas smulkiai sutarkuokite.

  2. Padažui visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite į dubenį su kopūstais ir morkomis, ir gerai išmaišykite.

  3. Patiekite kaip garnyrą prie mėsainių, šonkauliukų ar kitų patiekalų.