Sviestinė lašiša su citrinomis ir medaus padažu

Sviestinė lašiša su citrinomis ir medaus padažu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 1   kg lašišos filė
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų
    • 1   žiupsnelio džiovintų petražolių
    •   krapų
    • 75   g sviesto
    • 60   ml citrinų sulčių
    • 4   - 5   skiltelių česnako
    • 1   šaukšto medaus
    • 1   vnt. citrinos

Paruošimas

    Į kepimo skardą dedame lašišos filė. Pagardiname druska, pipirais ir džiovintomis petražolėmis. Išspaudžiame citrinos sulčių. Susmulkiname česnaką. Nedideliame dubenėlyje sumaišome lydytą sviestą, citrinų sultis, susmulkintą česnaką ir medų .Užpilame padažą ant lašišos ir tolygiai paskirstome. Išdėliojame citrinos griežinėlius. Uždengiame folija ir kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Nuimame foliją, užberiame šviežių kapotų petražolių. Kepame dar 5 min. Patiekiame su medaus padažu.