Špinatų vafliai su keptu kiaušiniu ir rūkyta lašiša

Špinatų vafliai su keptu kiaušiniu ir rūkyta lašiša image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 200   g špinatų
    • 200   g avižinių dribsnių
    • 200   g varškės
    • 8   vnt. kiaušinių
    • 1   šaukštelio kepimo miltelių
    •   alyvuogių aliejaus
    •   druskos
    • 2   šaukštelių sviesto
    • 100   g rūkytos lašišų filė
    •   pipirų
    •   žalumynų

Paruošimas

  1. Špinatų vaflių paruošimas: jeigu naudojate šviežius špinatus, juos pagarinkite arba nuplikykite, palikite atvėsti ir smulkiai supjaustykite. Jeigu naudojate šaldytus špinatus, išspauskite skysčio perteklių ir smulkiai supjaustykite.

  2. Į didelį dubenį suberkite avižas, varškę, 4 kiaušinius, kepimo miltelius ir rankiniu plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės. Įberkite žiupsnelį jūros druskos ir, jei reikia, įpilkite vandens, kad mišinys susimaišytų. Į tešlą suberkite smulkiai pjaustytus špinatų lapus.

  3. Kepkite vaflius: įkaitinkite vaflinę ir šiek tiek patepkite ją riebalais. Įpilkite į vaflinę samtį tešlos ir kepkite iki auksinės rudos spalvos ir traškumo. Kartokite šį veiksmą, kol tešla baigsis. Iškeptus vaflius laikykite šiltai.

  4. Paruoškite keptus kiaušinius: keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto. Atsargiai įmuškite kiaušinius į keptuvę ir kepkite ant mažos ugnies, kol baltymai pabals, bet tryniai vis dar bus skysti. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų.

  5. Patiekimas: sudėkite špinatų vaflius į lėkštes. Ant kiekvieno vaflio uždėkite po keptą kiaušinį. Pagardinkite rūkyta lašiša, šviežiomis žolelėmis. Pasirinktinai prie jų galima patiekti šviežių vyšninių pomidorų ir gardžios žolelių varškės.