Špinatų vaflių paruošimas: jeigu naudojate šviežius špinatus, juos pagarinkite arba nuplikykite, palikite atvėsti ir smulkiai supjaustykite. Jeigu naudojate šaldytus špinatus, išspauskite skysčio perteklių ir smulkiai supjaustykite.
Špinatų vafliai su keptu kiaušiniu ir rūkyta lašiša
Ingridientai
-
- 200 g špinatų
- 200 g avižinių dribsnių
- 200 g varškės
- 8 vnt. kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- 2 šaukštelių sviesto
- 100 g rūkytos lašišų filė
- pipirų
- žalumynų
Paruošimas
Į didelį dubenį suberkite avižas, varškę, 4 kiaušinius, kepimo miltelius ir rankiniu plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės. Įberkite žiupsnelį jūros druskos ir, jei reikia, įpilkite vandens, kad mišinys susimaišytų. Į tešlą suberkite smulkiai pjaustytus špinatų lapus.
Kepkite vaflius: įkaitinkite vaflinę ir šiek tiek patepkite ją riebalais. Įpilkite į vaflinę samtį tešlos ir kepkite iki auksinės rudos spalvos ir traškumo. Kartokite šį veiksmą, kol tešla baigsis. Iškeptus vaflius laikykite šiltai.
Paruoškite keptus kiaušinius: keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto. Atsargiai įmuškite kiaušinius į keptuvę ir kepkite ant mažos ugnies, kol baltymai pabals, bet tryniai vis dar bus skysti. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų.
Patiekimas: sudėkite špinatų vaflius į lėkštes. Ant kiekvieno vaflio uždėkite po keptą kiaušinį. Pagardinkite rūkyta lašiša, šviežiomis žolelėmis. Pasirinktinai prie jų galima patiekti šviežių vyšninių pomidorų ir gardžios žolelių varškės.