Taip gyventi verta!
▶▶ Slyvomis įdaryta kiauliena

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

2 kg kg kiaulienos nugarinės kiaulienos nugarinės
druskos druskos
pipirų pipirų

Įdarui:

10 vnt. vnt. džiovintų slyvų džiovintos slyvos
2 citrinų sulčių citrinos sulčių
2 šaukštų šaukšto medaus medaus
750 ml ml vandens vandens

Česnakų ir čiobrelių pastai:

1 skiltelių skiltelės česnako česnako
3 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 šaukštų šaukšto medaus medaus
2 šaukštų šaukšto čiobrelių čiobrelių
(šviežio arba 1 šaukštas džiovinto čiobrelio)
30 ml ml baltojo vyno baltojo vyno
(sauso)
6 šaukštelių šaukštelio garstyčių garstyčių
(aštrių)

Gravy padažui:

1 šaukštų šaukšto miltų miltų
30 ml ml vandens vandens

▶▶ Slyvomis įdaryta kiauliena

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

40 min
(3)

Gaminimas

Slyvų paruošimas: 2 dienos
Kiaulienos paruošimas: 1 diena
Kiaulienos kepimas: 3 val.

Įdaras

Dubenėlyje sumaišome džiovintas slyvas, medų, citrinų sultis ir karštą vandenį. Uždengiame, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą dviem dienoms.

Mėsos paruošimas

Dieną prieš kepimą nuo kiaulienos nugarinės nupjauname visus riebalus. Paliekame apie 6 mm riebalų sluoksnį viršuje.
Kiaulieną įpjauname, išklojame ant stalviršio, kad riebalų sluoksnis būtų apačioje. Pagardiname druska ir pipirais.
Išimame slyvas iš šaldytuvo ir gerai nusausiname.
Išdėliojame išmuštos nugarinės viduryje.
Likusiu slyvų skysčiu ištepame mėsą.
Kuo stipriau suvyniojame mėsą.
Vyniotinio galus sutvirtiname dantų krapštukais.
Surišame mėsą siūlu, tada išimame dantų krapštukus.

Česnakų ir čiobrelių pasta

Išspaudžiame česnako skiltelę į dubenėlį.
Sudedame visus ingredientus ir gerai išmaišome.
Kiaulienos vyniotinį dedame ant kepimo popieriaus ir ištepame pasta.
Suvyniojame kepimo popierių ir užlenkiame galus, kad nebūtų tarpelių.
Įsukame į foliją ir per naktį palaikome šaldytuve.

Kepimas

Įkaitiname orkaitę iki 170 °C.
Iš šaldytuvo išimame kiaulieną ir iškart dedame į skardą. Kepame 2 val.
Atsargiai prakerpame foliją ir kepimo popierių. Temperatūrą padidiname iki 200 °C ir kepame dar apie 50 min.
Išimame ir paliekame 10 min. atvėsti.
Išimame siūlus.

Gravypadažas

Nuo kepimo likusį skystį supilame į keptuvę.
Lengvai pakaitiname 5 min.
Supilame miltus, sumaišytus su vandeniu, ir maišydami kaitiname apie 5 min.

Kiaulieną supjaustome griežinėliais.
Patiekiame su gravy padažu ir mėgstamu garnyru.