▶▶ Slyvomis įdaryta kiauliena

▶▶ Slyvomis įdaryta kiauliena image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

8 porcijos
  • Reikės:

    • 2   kg kiaulienos nugarinės
    •   druskos
    •   pipirų
  • Įdarui:

    • 10   vnt. džiovintų slyvų
    • 2   citrinų sulčių
    • 2   šaukštų medaus
    • 750   ml vandens
  • Česnakų ir čiobrelių pastai:

    • 1   skiltelės česnako
    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukšto medaus
    • 2   šaukštų čiobrelių šviežio arba 1 šaukštas džiovinto čiobrelio
    • 30   ml baltojo vyno sauso
    • 6   šaukštelių garstyčių aštrių
  • Gravy padažui:

    • 1   šaukšto miltų
    • 30   ml vandens

Paruošimas

    Slyvų paruošimas: 2 dienosKiaulienos paruošimas: 1 dienaKiaulienos kepimas: 3 val.

    Įdaras

    Dubenėlyje sumaišome džiovintas slyvas, medų, citrinų sultis ir karštą vandenį. Uždengiame, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą dviem dienoms.

    Mėsos paruošimas

    Dieną prieš kepimą nuo kiaulienos nugarinės nupjauname visus riebalus. Paliekame apie 6 mm riebalų sluoksnį viršuje.Kiaulieną įpjauname, išklojame ant stalviršio, kad riebalų sluoksnis būtų apačioje. Pagardiname druska ir pipirais.Išimame slyvas iš šaldytuvo ir gerai nusausiname.Išdėliojame išmuštos nugarinės viduryje.Likusiu slyvų skysčiu ištepame mėsą.Kuo stipriau suvyniojame mėsą.Vyniotinio galus sutvirtiname dantų krapštukais.Surišame mėsą siūlu, tada išimame dantų krapštukus.

    Česnakų ir čiobrelių pasta

    Išspaudžiame česnako skiltelę į dubenėlį.Sudedame visus ingredientus ir gerai išmaišome.Kiaulienos vyniotinį dedame ant kepimo popieriaus ir ištepame pasta.Suvyniojame kepimo popierių ir užlenkiame galus, kad nebūtų tarpelių.Įsukame į foliją ir per naktį palaikome šaldytuve.

    Kepimas

    Įkaitiname orkaitę iki 170 °C.Iš šaldytuvo išimame kiaulieną ir iškart dedame į skardą. Kepame 2 val.Atsargiai prakerpame foliją ir kepimo popierių. Temperatūrą padidiname iki 200 °C ir kepame dar apie 50 min.Išimame ir paliekame 10 min. atvėsti.Išimame siūlus.

    „Gravy“padažas

    Nuo kepimo likusį skystį supilame į keptuvę.Lengvai pakaitiname 5 min.Supilame miltus, sumaišytus su vandeniu, ir maišydami kaitiname apie 5 min.

    Kiaulieną supjaustome griežinėliais.Patiekiame su gravy padažu ir mėgstamu garnyru.