Dubenyje iki standumo išplakti maskarponės sūrį, grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilės minkštimą. Dėl aromato įdėti šiek tiek žaliųjų citrinų žievelių, įpilti amareto. Masę sudėti į konditerinį dozavimo maišą ir padėti šaltai. Dideliais gabaliukais supjaustyti, sulaužyti arba sutrupinti makarunus.
Sluoksniuotas makarunų desertas
Ingridientai
4
asmenims
-
- 8 vnt. šviežių makarunų
- 500 g maskarponės sūrio
- 250 ml grietinėlės
- 2 šaukštų cukraus pudros
- 1 vnt. vanilės ankšties minkštimo
- 1 vnt. laimo žievelių
- 20 ml amareto
- 125 g aviečių
- 60 ml laimo sulčių
- 2 vnt. apelsinų
- 4 šaukštų medaus
Paruošimas
Paruošti 2 vaisinio padažo variantus.
Aviečių padažui šakute sutrinti avietes, įmaišyti žaliosios citrinos sulčių ir 2 šaukštus medaus.
Apelsinų padažui peiliu nulupti apelsino odelę, išimti apelsino minkštimą, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sumaišyti su 2 šaukštais medaus.Stiklines arba dubenėlius pakaitomis užpildyti kremo, makarunų gabaliukų ir aviečių arba apelsinų padažo sluoksniais, kol baigsis produktai.
Geriausia užbaigti kremo sluoksniu ir jį dekoruoti turimais likučiais.