Sluoksniuotas makarunų desertas

Sluoksniuotas makarunų desertas image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 8   vnt. šviežių makarunų
    • 500   g maskarponės sūrio
    • 250   ml grietinėlės
    • 2   šaukštų cukraus pudros
    • 1   vnt. vanilės ankšties minkštimo
    • 1   vnt. laimo žievelių
    • 20   ml amareto
    • 125   g aviečių
    • 60   ml laimo sulčių
    • 2   vnt. apelsinų
    • 4   šaukštų medaus

Paruošimas

  1. Dubenyje iki standumo išplakti maskarponės sūrį, grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilės minkštimą. Dėl aromato įdėti šiek tiek žaliųjų citrinų žievelių, įpilti amareto. Masę sudėti į konditerinį dozavimo maišą ir padėti šaltai. Dideliais gabaliukais supjaustyti, sulaužyti arba sutrupinti makarunus.

  2. Paruošti 2 vaisinio padažo variantus.
    Aviečių padažui šakute sutrinti avietes, įmaišyti žaliosios citrinos sulčių ir 2 šaukštus medaus.
    Apelsinų padažui peiliu nulupti apelsino odelę, išimti apelsino minkštimą, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sumaišyti su 2 šaukštais medaus.

  3. Stiklines arba dubenėlius pakaitomis užpildyti kremo, makarunų gabaliukų ir aviečių arba apelsinų padažo sluoksniais, kol baigsis produktai.
    Geriausia užbaigti kremo sluoksniu ir jį dekoruoti turimais likučiais.