
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
1 vnt. vnt. | kiaušinių kiaušinio | |
125 g g | sviesto
sviesto (PILOS) | |
75 g g | cukraus pudros cukraus pudros | |
1 pakelių pakelio | vanilinio cukraus
vanilinio cukraus (BELBAKE) | |
190 g g | miltų miltų | |
1 žiupsnelių žiupsnelio | druskos druskos | |
130 g g | grietinės
grietinės (MILBONA) | |
želatinos
želatinos (2 lapelių) | ||
125 g g | plakamosios grietinėlės plakamosios grietinėlės | |
250 g g | vyšnių
vyšnios ((stiklainis, taip pat 125 ml sulčių) ) | |
0,5 pakelių pakelio | glajaus
glajaus (BELBAKE) | |
kepimo popieriaus kepimo popieriaus |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŠirdies formos pyragaitis su vyšniomis
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Sviestą supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su 60 g cukraus pudros ir vaniliniu cukrumi, miltais, kiaušinio tryniu, druska ir 2-3 v. š. šalto vandens ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Tešlą apie 1valandai padėkite į šaldytuvą.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą. Išpjaukite iš jo didelę širdį (apie 20 x 26 cm), o iš likusios tešlos išspauskite mažas širdeles (2,5 cm). Didžiąją širdį padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kraštelius šiek tiek patepkite kiaušinio baltymu, aplink ją išdėliokite mažas širdeles, širdies vidurį subadykite šakute. Likusias širdis taip pat sudėkite į skardą ir kepkite 15-18 minučių iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol pagels ir taps traškios. Mažąsias širdeles išimkite jau po 8-10 minučių. Atvėsinkite.
Išsijokite likusią cukraus pudrą ir sumaišykite ją su grietine. Šaltame vandenyje išmirkykite želatiną, nuspauskite vandens perteklių ir, kaitindami ant silpnos ugnies, ištirpinkite. Įmaišykite 2 v. š. grietinės masės, o tada tą kremą įmaišykite į likusią masę. Palikite atvėsti, kol kremas pradės stingti. Išplakite grietinėlę, įmaišykite ją ir masę užtepkite ant iškeptos širdies.
Gerai nuvarvinkite vyšnias ir išdėliokite jas ant kremo. Ant viršaus uždėkite likusias širdeles. 125 ml sulčių sumaišykite su glajaus milteliais, maišydami kaitinkite iki užvirimo ir palikite 1 minutei atvėsti. Tada šaukštu užpilkite ant pyragaičio siauras linijas ir palikite sustingti.
- - - - -
Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>