Taip gyventi verta!
Širdies formos pyragaitis su vyšniomis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

1 vnt. vnt. kiaušinių kiaušinio
125 g g sviesto sviesto
(PILOS)
75 g g cukraus pudros cukraus pudros
1 pakelių pakelio vanilinio cukraus vanilinio cukraus
(BELBAKE)
190 g g miltų miltų
1 žiupsnelių žiupsnelio druskos druskos
130 g g grietinės grietinės
(MILBONA)
želatinos želatinos
(2 lapelių)
125 g g plakamosios grietinėlės plakamosios grietinėlės
250 g g vyšnių vyšnios
((stiklainis, taip pat 125 ml sulčių) )
0,5 pakelių pakelio glajaus glajaus
(BELBAKE)
kepimo popieriaus kepimo popieriaus

Širdies formos pyragaitis su vyšniomis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

1:10 h
(14)

Gaminimas

Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Sviestą supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su 60 g cukraus pudros ir vaniliniu cukrumi, miltais, kiaušinio tryniu, druska ir 2-3 v. š. šalto vandens ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Tešlą apie 1valandai padėkite į šaldytuvą.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą. Išpjaukite iš jo didelę širdį (apie 20 x 26 cm), o iš likusios tešlos išspauskite mažas širdeles (2,5 cm). Didžiąją širdį padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kraštelius šiek tiek patepkite kiaušinio baltymu, aplink ją išdėliokite mažas širdeles, širdies vidurį subadykite šakute. Likusias širdis taip pat sudėkite į skardą ir kepkite 15-18 minučių iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol pagels ir taps traškios. Mažąsias širdeles išimkite jau po 8-10 minučių. Atvėsinkite.

Išsijokite likusią cukraus pudrą ir sumaišykite ją su grietine. Šaltame vandenyje išmirkykite želatiną, nuspauskite vandens perteklių ir, kaitindami ant silpnos ugnies, ištirpinkite. Įmaišykite 2 v. š. grietinės masės, o tada tą kremą įmaišykite į likusią masę. Palikite atvėsti, kol kremas pradės stingti. Išplakite grietinėlę, įmaišykite ją ir masę užtepkite ant iškeptos širdies.

Gerai nuvarvinkite vyšnias ir išdėliokite jas ant kremo. Ant viršaus uždėkite likusias širdeles. 125 ml sulčių sumaišykite su glajaus milteliais, maišydami kaitinkite iki užvirimo ir palikite 1 minutei atvėsti. Tada šaukštu užpilkite ant pyragaičio siauras linijas ir palikite sustingti.

- - - - -

Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>

Maistingumas

Riebalai32 g Angliavandeniai49 g Baltymai7 g kcal534 Energetinė vertė2235