Šakšuka

Šakšuka image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

1 porcija
  • Reikės:

    • 4   kiaušinių
    • 500   g konservuotų pomidorų
    • 0,5   vnt. paprikų
    • 1   svogūno
    • 2   skiltelių česnako
    • 1   šaukštelio aitriosios paprikos
    • 1   šaukštelio saldžiosios paprikos
    • 1   šaukšto pomidorų pastos
    •   druskos
    •   pipirų
    •   aliejaus
    • 20   g prieskoninių žolelių svogūnų laiškų, petražolių
    • 30   g fetos sūrio
    • 2   g aitriųjų paprikų dribsnių „Deluxe“

Paruošimas

    Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus.

    Apkepame pjaustytą svogūną, papriką, česnaką ir aitriąją papriką.

    Supilame konservuotus pomidorus, įdedame pomidorų pastos, pamaišome.

    Pagardiname saldžiąja paprika, pipirais, druska. Pamaišome.

    Troškiname 5-8 min., kol sutirštės.

    Masėje padarome 4 nedideles duobutes ir įmušame po kiaušinį.

    Uždengiame dangčiu ir ant lėtos ugnies troškiname apie 5 min.

    Užberiame kapotų žolelių.

    Apdėliojame feta, užbarstome aitriųjų paprikų dribsnių.

    Patiekiame pabarstę smulkintais svogūnų laiškais.