Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
Rūkytas upėtakis su ikrais
Ingridientai
-
- 300 g upėtakių
- 40 g upėtakio ikrų
- 80 g sezamų sėklų
- 0,5 šaukštelių kepimo miltelių
- 240 ml vandens
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 100 g kreminių krienų
- 2 žiupsnelių druskos
Paruošimas
Dubenėlyje sumaišyti 70 g sezamų, miltų, kepimo miltelių ir druskos. Į miltų mišinį įpilti vandens, alyvuogių aliejaus, išminkyti vientisą tešlą ir iškočioti. Tešlos tirštumą rinktis pagal tai, kokio traškumo ar purumo turi būti krekeriai.
Iš tešlos išspausti žiedo formos apskritimus (gali būti ir bet kokia kita forma). Likusiomis sezamų sėklomis pabarstyti tešlą ir šiek tiek jas įspausti.
Sudėti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 12–15 min. kepti įkaitintoje orkaitėje.
Visiškai atvėsinti sezaminius krekerius, tada šaukšteliu ant krekerių užtepti krienus.
Upėtakio filė supjaustyti nedideliais gabaliukais arba suplėšyti taip, kad jie tilptų ant krekerių, ant filė uždėti šiek tiek upėtakio ikrų, paskirstyti ir patiekti. Vienam asmeniui mažd. 3–5 krekeriai priklausomai nuo sausainių formelės dydžio.