Rūkytas upėtakis su ikrais

Rūkytas upėtakis su ikrais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 300   g upėtakių
    • 40   g upėtakio ikrų
    • 80   g sezamų sėklų
    • 0,5   šaukštelių kepimo miltelių
    • 240   ml vandens
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 100   g kreminių krienų
    • 2   žiupsnelių druskos

Paruošimas

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.

  2. Dubenėlyje sumaišyti 70 g sezamų, miltų, kepimo miltelių ir druskos. Į miltų mišinį įpilti vandens, alyvuogių aliejaus, išminkyti vientisą tešlą ir iškočioti. Tešlos tirštumą rinktis pagal tai, kokio traškumo ar purumo turi būti krekeriai.

  3. Iš tešlos išspausti žiedo formos apskritimus (gali būti ir bet kokia kita forma). Likusiomis sezamų sėklomis pabarstyti tešlą ir šiek tiek jas įspausti.

  4. Sudėti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 12–15 min. kepti įkaitintoje orkaitėje.

  5. Visiškai atvėsinti sezaminius krekerius, tada šaukšteliu ant krekerių užtepti krienus.

  6. Upėtakio filė supjaustyti nedideliais gabaliukais arba suplėšyti taip, kad jie tilptų ant krekerių, ant filė uždėti šiek tiek upėtakio ikrų, paskirstyti ir patiekti. Vienam asmeniui mažd. 3–5 krekeriai priklausomai nuo sausainių formelės dydžio.