Rūkytas upėtakis su gaiviomis salotomis

Rūkytas upėtakis su gaiviomis salotomis

SudėtingumasVidutinis
Gaminimas45 min

Paruošimas

    Pasiruošiame žuvį: susmulkiname česnaką ir žalumynus - petražoles, čiobrelius, laiškinius svogūnus, mėtą. Negailime druskos ir pipirų. Smulkintais žalumynais ir citrinomis įdarome upėtakį. Dedame į grilį ir rūkiname 20 minuči, pabaigoje įdedame alyvmedžio drožlių.

    Per tą laiką ruošiame padažą salotoms: alyvuogių aliejų, druską, medų, garstyčias sumaišome. Įspaudžiame laimo sulčių.

    Susmulkiname šviežias salotas, agurkus ir petražoles, pilame padažą ir gerai išmaišome. Upėtakiui bebaigiant rūkintis, įdedame po gabalėlį sviesto. Skanaus!