Puode išlydykite 150 g sviesto
Pyragas su plikytais pyragaičiais ir avietėmis
Ingridientai
12
porcijos
-
- 250 g itališkų „Cantuccini“ džiūvesėlių
- 150 g sviesto
- 1250 g rikotos
- 75 g cukraus pudros
- 300 g plakamosios grietinėlės
- 10 lapų želatinos
- 100 g karamelizuotų apelsinų su juoduoju šokoladu
- 1 ryšelio mėtos
- 10 vnt. aviečių
- 1 pakelio plikytų pyragaičių
Paruošimas
Susmulkinkite itališkus džiūvėsius „Cantuccini“ ir sumaišykite juos su išlydytu sviestu
Viską dėkite į kepimo formą ir išlyginkite šaukštu
Vandenyje išbrinkinkite 10 vnt. maistinės želatinos lapelių, kaip nurodyta ant pakuotės
Suplakite 300 g grietinėlės
Dėkite želatiną į dubenį
Supilkite plaktą grietinėlę ir įdėkite 1,25 kg rikotos sūrio, 75 g cukraus pudros
Viską išmaišykite iki kreminės masės
Karamelizuotus apelsinus sukapokite ir sumaišykite su kremu
Kremą paskleiskite ant kepimo formos dugno
Palaikykite šaltai mažiausiai 4 val.
Pyragą prieš patiekdami pagardinkite mėtomis, avietėmis ir plikytos tešlos pyragaičiais