Pyragas su plikytais pyragaičiais ir avietėmis

Pyragas su plikytais pyragaičiais ir avietėmis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

12 porcijos
    • 250   g itališkų „Cantuccini“ džiūvesėlių
    • 150   g sviesto
    • 1250   g rikotos
    • 75   g cukraus pudros
    • 300   g plakamosios grietinėlės
    • 10   lapų želatinos
    • 100   g karamelizuotų apelsinų su juoduoju šokoladu
    • 1   ryšelio mėtos
    • 10   vnt. aviečių
    • 1   pakelio plikytų pyragaičių

Paruošimas

  1. Puode išlydykite 150 g sviesto

  2. Susmulkinkite itališkus džiūvėsius „Cantuccini“ ir sumaišykite juos su išlydytu sviestu

  3. Viską dėkite į kepimo formą ir išlyginkite šaukštu

  4. Vandenyje išbrinkinkite 10 vnt. maistinės želatinos lapelių, kaip nurodyta ant pakuotės

  5. Suplakite 300 g grietinėlės

  6. Dėkite želatiną į dubenį

  7. Supilkite plaktą grietinėlę ir įdėkite 1,25 kg rikotos sūrio, 75 g cukraus pudros

  8. Viską išmaišykite iki kreminės masės

  9. Karamelizuotus apelsinus sukapokite ir sumaišykite su kremu

  10. Kremą paskleiskite ant kepimo formos dugno

  11. Palaikykite šaltai mažiausiai 4 val.

  12. Pyragą prieš patiekdami pagardinkite mėtomis, avietėmis ir plikytos tešlos pyragaičiais