Taip gyventi verta!
PURŪS VARŠKĖS KEKSIUKAI

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

3 kiaušinių kiaušinio
(arba 4 mažų)
100 g g cukraus cukraus
1 šaukštelių šaukštelio vanilinio cukraus vanilinio cukraus
1 citrinos žievelės citrinos žievelės
100 g g sviesto sviesto
180 g g varškės varškės
175 g g kvietinių miltų kvietinių miltų
1 šaukštelių šaukštelio kepimo miltelių kepimo miltelių
0,25 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
125 g g aviečių avietės
1 šaukštų šaukšto rudojo cukraus rudojo cukraus

Purūs varškės keksiukai

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

40 min
(23)

Gaminimas

Šie varškės keksiukai - nuostabūs. Purūs ir minkšti, drėgni ir tiesiog tirpstantys burnoje - tai magija, kurią sukuria į tešlą įmaišyta varškė. Įmaišykite ir šiek tiek nuotarkuotų citrinų žievelių bei porą dosnių saujų aviečių; jos suteiks keksiukams malonaus gaivumo ir lengvumo.

Skaniausi šie keksiukai švieži, ką tik iškepti ir vos pravėsę. Galite valgyti juos vienus ar su stikline pieno, galite valgyti savaitgalio pusryčiams ar popietės desertui. Kad ir ką bepasirinktumėte, jie - puikūs!

Keli patarimai, kad keksiukai pavyktų patys gardžiausi:

  • Naudokite pusriebę, o ne liesą varškę. Geriausia, drėgnesnę - ne iš maišelių, bet iš pakelių.
  • Jei norite varškę visiškai paslėpti, prieš įmaišydami į tešlą pertrinkite maisto trintuvu; jei nebijote, kad matysis maži gumuliukai - tiesiog įplakite į tešlą išimtą tiesiai iš pakuotės;
  • Uogas, prieš įmaišydami į tešlą, apvoliokite šaukštelyje miltų, kad išsaugotų daugiau savo sulčių;
  • Nepadauginkite miltų - tešla turi būti grietinės tirštumo;
  • Valgykite keksiukus šviežius, nes varškės kepiniai yra ypatingai minkšti ir drėgni, bet lygiai taip pat linkę ir apdžiūti, sausėti; tobuliausi šie keksiukai kepimo dieną.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir popierėlius.


Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir nutarkuotas citrinos plakite elektriniu plaktuvu apie 3-4 minutes iki purumo, kol cukrus ištirps, masė pabals ir taps tiršta. Toliau plakdami, supilkite tirpintą sviestą.

Sudėkite varškę ir dar kartą gerai išplakite.
Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.


Avietes apvoliokite šaukštelyje miltų. Suberkite į tešlą ir lengvai judesiai įmaišykite, kad joje pasiskirstytų kuo tolygiau.


Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami beveik iki viršaus. Viršų apibarstykite trupučiu rudojo cukraus.


Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai pakils ir taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, jis turi būti švarus.


Kelias minutes atvėsinkite keksiukų formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
Skaniausi keksiukai švieži, todėl nedelskite - ragaukite!

Receptą paruošė „Saulėta virtuvė“ tinklaraščio autorė Asta.

Tegul kvepia namai kepiniais. Skanaus!

Raktažodžiai

Desertai