Purūs amerikietiški blynai su šonine ir lietuvišku medumi

Purūs amerikietiški blynai su šonine ir lietuvišku medumi image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 500   g kvietinių miltų
    • 500   ml kefyro
    • 200   g kiaulienos šoninės
    • 2   vnt. kiaušinių
    • 120   ml aliejaus
    • 100   g cukraus
    • 4   šaukštų medaus
    • 2   šaukštelių kepimo miltelių
    • 1   žiupsnelio druskos

Paruošimas

    „Lidl“ ekspertai kviečia išmėginti amerikietiškai lietuviškus pusryčius: šonine pagardintus purius blynelius, aplietus tikru lietuvišku medumi. Saldumo ir sūrumo derinys maloniai nustebins kiekvieną valgytoją!

  1. Į vieną dubenį suberkite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, tuomet supilkite kefyrą, aliejų ir gerai išmaišykite. Gautą skystą masę palengva pilkite ant sausų produktų ir maišykite, kol neliks gumulėlių.

  2. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir kepkite nedidelius blynelius. Jiems iškepus, keptuvėje pakepinkite šoninės juosteles, kol gražiai apskrus. Jei mėgstate minkštesnę šoninę, kepkite ją trumpiau.

  3. Į lėkštę įdėkite keletą blynelių, greta jų patupdykite apskrudintas šoninės juosteles. Iškeptus blynelius apliekite skystu lietuvišku medumi. Skanaus!