Atvėsiname kiaušinius lede arba šaldytuve. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus plakame apie 30 min. vis pridėdami cukraus, krakmolo ir acto.
„Pavlova“
Ingridientai
-
- maskarponės sūrio
- 3 vnt. kiaušinių
- 250 g cukraus
- grietinėlės
- kukurūzų krakmolo
- 1 šlakelio acto
- 1 vnt. citrinos sulčių
- cukraus pudros
- 1 šlakelio vanilės esencijos
- 1 vnt. ananaso
Paruošimas
Cukrus turi ištirpti, negali būti gumuliukų. Masė paruošta tada, kai baltymai ant šaukšto laikosi net jį apvertus ir susidaro spygliukai.
Kol plakame baltymus, supjaustome ananasą gabalėliais. Dedame ant grilio, o po kurio laiko juos dar aptepame cukraus ir vanilės ekstrakto mišiniu, kad jie karamelizuotųsi.
Išplaktą baltymų masę išklojame ant folijos, viduryje padarome įdubimą, į kurį vėliau dėsime grietinėlės įdarą su vaisiais, ir kepame griliuje apie 90 min. 150 laipsnių temperatūroje.
Į atskirą dubenį spaudžiame citriną, dedame maskarponės sūrį, pilame grietinėlę, cukraus pudrą ir plakame, kol masė sutirštės. Būkite atsargūs, kad grietinėlė nepavirstų į sviestą.
Iškeptos „Pavlovos“ viduryje dedame plaktą grietinėlę, vaisius, puošiame ant grilio iškeptais ananasais.