Nulupti raudonąjį apelsiną ir peiliu išpjauti minkštimą. Apelsino sultis surinkti padažui. Nupjauti pankolio stiebą, pankolį supjaustyti plonomis juostelėmis.
Omaro uodega su trumų majonezu
Ingridientai
4
asmenims
-
- 4 vnt. omaro uodegų
- 180 g majonezo su triufeliais
- 2 šaukštų sviesto
- 2 šaukštų granatų sėklų
- 0,5 vnt. šalotinių svogūnų
- 1 vnt. pomidoro
- 1 vnt. pankolio
- 2 vnt. raudonųjų apelsinų
- 1 šaukšto medaus
- 2 šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio kalendros
- 1 žiupsnelio pipirų
Paruošimas
Į dubenį sudėti pankolį, apelsinus, įpilti alyvuogių aliejaus, suberti kalendras, įdėti medaus, pagardinti druska ir pipirais ir palikti.
Iš kiauto išimti omaro mėsą ir trumpai apkepinti keptuvėje įkaitintame svieste.
Nedideliais gabaliukais supjaustyti omaro mėsą ir trumpai pamaišyti dubenyje su trumų majonezu, pomidorų, svogūnėlių gabaliukais ir granatų sėklomis. Tada vėl sudėti į omaro kiautą ir serviruoti ant pankolio ir apelsinų salotų.