Maltus migdolus paskrudinkite keptuvėje be aliejaus.
Morkų pyragas su migdolais
Ingridientai
1
pyragas
-
- 125 g grūstų Kalifornijos migdolų be odelių
- 225 g miltų
- 180 g rudojo cukraus
- 150 g aliejaus
- 1 šaukštelio sodos
- 1 žiupsnelio druskos
- 250 g morkų
- 3 vnt. kiaušinių
- 3 šaukštų jogurto
- 2 šaukštelių cinamono
- 1 pakelio šokolado lašų
-
Cukraus glazūrai
- 250 g kreminio sūrio
- 125 g cukraus pudros
- 125 g sviesto
- 1 vnt. vanilės ankšties minkštimo
- 1 pakelio šokoladinių papuošimų
Paruošimas
Sumaišykite sausus ingredientus, įmaišykite aliejų, tarkuotas morkas, jogurtą ir po vieną įplakite kiaušinius. Tada suberkite šokolado lašus, tešlą supilkite į kepimo formą ir apie 30 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti formoje. Norėdami pagaminti glaistą, kreminį sūrį išplakite su cukraus pudra ir sviestu, įmaišykite vanilės ankšties minkštimą.
Aptepkite tortą glajumi ir papuoškite šokoladiniais papuošimais.