Atitirpinkite 700 g miško grybų, kaip nurodyta ant pakuotės
Miško grybų rizoto su parmezano sūriu
Ingridientai
-
- 700 g šaldytų miško grybų
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 3 vnt. raudonųjų svogūnų
- 1 skiltelės česnako
- 1 vnt. morkos
- 300 g ryžių rizoto
- 1 vnt. lauro lapo
- 100 ml baltojo vyno
- 900 ml daržovių sultinio
- 1 šaukšto aliejaus
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio pipirų
- 100 g parmezano sūrio
- 2 stiebų petražolių
- 50 g maskarponės sūrio
Paruošimas
Nulupkite 3 svogūnus, 1 česnako skiltelę, nuskuskite 1 morką
Viską supjaustykite smulkiais kubeliais
Dideliame puode ant mažos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų
Sukrėskite į puodą svogūnus, česnaką ir morką
Įberkite 300 g rizoto ryžių ir pakaitinkite
Įmeskite 1 lauro lapą ir įmaišykite 100 ml baltojo vyno
Užvirkite 900 ml daržovių sultinio ir, lėtai pildami, įmaišykite karštą sultinį į ryžius tuo metu nenustokite maišyti pilkite sultinio papildomai, kai skystis nugaruos
Smulkiai supjaustykite grybus ir apkepkite kepti skirtame aliejuje
Pagardinkite grybus druska ir pipirais
Įdėkite į ryžius 50 g maskarponės sūrio
Smulkiai sukapokite kelispetražolių stiebelius
Įtarkuokite 30 g parmezano ir viską gerai išmaišykite
Sudėkite rizoto ryžius ir grybus ant lėkštės ir prieš patiekdami apibarstykite likusiu kiekiu parmezano