Miško grybų rizoto su parmezano sūriu

Miško grybų rizoto su parmezano sūriu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 700   g šaldytų miško grybų
    • 1   šaukšto alyvuogių aliejaus
    • 3   vnt. raudonųjų svogūnų
    • 1   skiltelės česnako
    • 1   vnt. morkos
    • 300   g ryžių rizoto
    • 1   vnt. lauro lapo
    • 100   ml baltojo vyno
    • 900   ml daržovių sultinio
    • 1   šaukšto aliejaus
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų
    • 100   g parmezano sūrio
    • 2   stiebų petražolių
    • 50   g maskarponės sūrio

Paruošimas

  1. Atitirpinkite 700 g miško grybų, kaip nurodyta ant pakuotės

  2. Nulupkite 3 svogūnus, 1 česnako skiltelę, nuskuskite 1 morką

  3. Viską supjaustykite smulkiais kubeliais

  4. Dideliame puode ant mažos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų

  5. Sukrėskite į puodą svogūnus, česnaką ir morką

  6. Įberkite 300 g rizoto ryžių ir pakaitinkite

  7. Įmeskite 1 lauro lapą ir įmaišykite 100 ml baltojo vyno

  8. Užvirkite 900 ml daržovių sultinio ir, lėtai pildami, įmaišykite karštą sultinį į ryžius tuo metu nenustokite maišyti pilkite sultinio papildomai, kai skystis nugaruos

  9. Smulkiai supjaustykite grybus ir apkepkite kepti skirtame aliejuje

  10. Pagardinkite grybus druska ir pipirais

  11. Įdėkite į ryžius 50 g maskarponės sūrio

  12. Smulkiai sukapokite kelispetražolių stiebelius

  13. Įtarkuokite 30 g parmezano ir viską gerai išmaišykite

  14. Sudėkite rizoto ryžius ir grybus ant lėkštės ir prieš patiekdami apibarstykite likusiu kiekiu parmezano