Midijos pomidorų, vyno ir šoninės padaže

Midijos pomidorų, vyno ir šoninės padaže image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 25 min

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 100   g rūkytos šoninės šaltai rūkytos
    • 2   šaukštų sviesto
    • 2   svogūnų
    • 3   skiltelių česnako
    • 240   g konservuotų pomidorų smulkintų
    • 125   ml baltojo vyno sauso
    • 0,25   šaukštelių šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    • 0,25   šaukštelių saldžiosiųjų paprikų maltos
    • 0,25   šaukštelių čiobrelių džiovintų
    • 1   kg midijų
    • 1   ryšelio petražolių

Paruošimas

  1. Didelį puodą statykite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite gabalėliais supjaustytą šoninę ir pakepinkite kelias minutes, kol išskirs riebalus ir apskrus. Šoninę perkelkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę, kad sugertų riebalus.

  2. Į tą patį puodą sudėkite sviestą. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepinkite kelias minutes, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.

  3. Supilkite trintus pomidorus ir baltąjį vyną, pagardinkite malta paprika, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, džiovintais čiobreliais. Padidinkite ugnį ir pakaitinkite, kol užvirs. Iškart sudėkite midijas, uždenkite dangčiu ir virkite apie 6-10 minučių, kol midijos atsidarys. Virimo laiko viduryje dangtį trumpam atidenkite ir greitai permaišykite midijas, kad viršuje buvusios atsidurtų dugne, arčiau kaitros.

  4. Neatsidariusias midijas išimkite iš puodą ir išmeskite. Suberkite šoninės gabalėlius ir permaišykite. Paragaukite padažo ir, jei reikia, pasūdykite žiupsniu druskos.

  5. Patiekite apibarstę kapotomis šviežiomis petražolėmis, su švelniai paskrudintos šviesios duonos riekelėmis.

  6. -

    Tai patiekalas, galintis akimirksniu mintimis nukelti į Viduržemio jūros pakrantę, į jaukų restoranėlį prie vandens. Priminti džiugų šurmulį gatvėse, šiltus saulės spindulius ant nuogos odos ir gardžiausius aromatus bei skonius, kuriuos pavyksta atrasti keliaujant. Norisi šiuos prisiminimus paversti dar gyvesniais? Paruoškite restorano vertą vakarienę namuose!

    Midijas namuose paruošite labai greitai ir paprastai. Receptų tam yra pačių įvairiausių - nuo klasikinių, ruošiamų su grietinėle ir baltuoju vynu, iki visiškai įmantrių. Mes siūlome midijas paruošti sodraus skonio ir aromato pomidorų padaže, pagardinti maltomis saldžiosiomis paprikomis ir skrudintos šoninės gabalėliais.

    Patiekite su pakepintomis minkštos šviesios duonos riekelėmis - mirkykite jas į padažą ir mėgaukitės nuostabiai skania vakariene.

  7. Jei nenorite naudoti šoninės, drąsiai ruoškite patiekalą be jos - galutinis rezultatas bus lygiai taip pat gardus.

  8. Baltąjį sausą vyną galite keisti daržovių ar vištienos sultiniu.

  9. Midijoms ruošti geriausiai tinka sunkus puodas storomis sienelėmis ir sandariai užsidengiančiu dangčiu (pavyzdžiui, ketaus puodas ar troškintuvas).

  10. Kaip atrinkti ir nuvalyti midijas? Gaminimui naudokite tik nepažeistas, užsidariusias geldeles. Jei geldelė yra plačiai atsidariusi ar pažeista, išmeskite; jei tik šiek tiek pravira, pamėginkite stipriai stuktelėti ją į stalviršį - jei netrukus ims užsidarinėti, vadinasi, midija vis dar gyva ir tinkama naudojimui. Atrinktas midijas švariai nuplaukite, gerai nugremžkite visus nešvarumus ir „barzdeles“ nuo geldelių (galite tam naudoti peiliuką). Suberkite į didelį dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir įmaišykite šaukštelį druskos. Leiskite midijoms sūriame vandenyje pabūti 20-30 minučių, kad išvalytumėte nešvarumus iš jų vidaus. Tuomet dar kartą perplaukite po tekančiu šaltu vandeniu.