Marmuriniai šokoladiniai keksiukai

Marmuriniai šokoladiniai keksiukai image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

12 vnt.
    • 250   g pasukų
    • 275   g miltų
    • 125   g cukraus
    • 2   šaukštų kepimo miltelių
    • 1   vnt. kiaušinio
    • 50   g šokolado
    • 2   šaukštų kakavos miltelių
    • 120   g ištirpinto sviesto
    • 250   g kreminio sūrio
    • 125   g cukraus pudros
    • 125   g sviesto
    •   pabarstukų

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Sviestą išlydykite puode ir trumpam palikite atvėsti. Pasukas, cukrų, miltus, kepimo miltelius, kiaušinį ir išlydytą sviestą plakite, kol gausite vientisą masę. Įberkite ir įmaišykite šokolado gabalėlius, o tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną dalį tešlos supilkite kakavos miltelius ir 2 šaukštus pasukų, tada išminkykite.

  2. Išklokite sausainių kepimo skardą popierinėmis formelėmis, abi tešlos dalis vienodai paskirstykite į kiekvieną duobutę ir pabadykite šakute.

  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol įkištas ir ištrauktas pagaliukas bus švarus - prie jo nelips tešla. Keksiukus išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Tuo tarpu iš kreminio sūrio, sviesto ir cukraus pudros paruoškite glajų. Tam išplakite sviestą ir cukraus pudrą iki šviesios masės ir įmaišykite kreminį sūrį.

  4. Įdėkite kreminį glajų į konditerinį maišelį su antgaliu ir išspauskite ant keksiukų viršaus, papuoškite keksiukus cukrinėmis dekoracijomis.