Marcipaninis kriaušių pyragas

Marcipaninis kriaušių pyragas image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 50 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

1 pyragas
    • 120   g marcipanų masės
    • 60   g sviesto
    • 50   ml pieno
    • 60   g cukraus
    • 1   šaukštelio citrinos sulčių
    • 4   vnt. kiaušinių
    • 280   g speltų miltų
    • 1   šaukšto kepimo miltelių
    • 2   vnt. kriaušių
    • 80   g maltų graikinių riešutų
    •   cukraus pudros
    • 1   šaukštelio pimento

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Sutrupinkite marcipaninę masę. Virtuviniu kombainu iki kreminėskonsistencijos išplakite kartu su sviestu, pienu, cukrum ir pimentu, įmaišykite citrinos sultis. Maišydami sudėkite kiaušinius. Miltus ir kepimo miltelius pirmiausia persijokite, po to įmaišykite į tešlą. Kriaušes nulupkite, pašalinkite iš jų sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.

  2. Ištepkite kepimo formą riebalais ir ant jos dugno išberkite pusę graikinių riešutų. Ant jų supilkite tešlą ir išdėliokite ant tešlos kriaušių skilteles. Užberkite ant viršaus antrą pusę graikinių riešutų.

  3. Kepkite maždaug 35-40 minučių. Priklausomai nuo skonio, apibarstykite cukraus pudra.