Gardus ir sotus silkės užkandis – puiki pietų idėja skubantiems. Tad šis patiekalas ne tik greitai pasotins, bet ir neapsunkins. Šiam žydiškos virtuvės įkvėptam užkandžiui paruošti reikės vos kelių ingredientų.
Lengvas silkės užkandžis
Ingridientai
4
asmenims
-
- 1 pakelio silkės filė
- 1 vnt. obuolio
- 1 vnt. svogūno
- 2 vnt. kiaušinių
- 2 šaukštų aliejaus
- 1 vnt. citrinos
- druskos
- pipirų
Paruošimas
Pradėkite nuo silkės paruošimo ir kiaušinių virimo. Pirmiausia silkės filė susmulkinkite. Į žuvies masę įdekite smulkiai pjaustytą arba tarkuotą obuolį, kuris patiekalui suteiks gaivumo ir švelnaus rūgštumo. Į tą pačią masę sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną bei išvirtus ir susmulkintus kiaušinius.
Masę pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir šviežiai spaustomis citrinų sultimis. Gerai viską išmaišykite. Galiausiai tepkite šią užtepėlę ant paskrudintos šviesos ar juodos duonos. Papuoškite žalumynais ir mėgaukitės skonių gausa.