Lašišos filė su burokėlių rizoto

Lašišos filė su burokėlių rizoto image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 700   g lašišos filė
    • 80   g sviestinių bandelių „brioche“
    • 1   šaukšto medaus
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų
    • 50   g sviesto
    • 1   šaukšto stambiai maltų dižono garstyčių
    • 600   ml daržovių sultinio
    • 3   vnt. svogūnų
    • 1   šaukšto alyvuogių aliejaus
    • 150   g ryžių rizoto
    • 100   ml baltojo vyno
    • 1   vnt. lauro lapo
    • 100   g parmezano sūrio
    • 300   g virtų burokėlių
    • 1   ryšulėlio laiškinio česnako

Paruošimas

  1. Atitirpintą lašišos filė supjaustykite į 4 gabalėlius

  2. Susmulkinkite 80 g sviestinių bandelių „Brioche“

  3. Įdėkite 1 šaukštą medaus, 50 g minkšto sviesto ir 1 arbatinį šaukštelį stambiai maltų Dižono garstyčių, druskos ir pipirų

  4. Dėkite lašišos filė į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir pašaukite ją į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 25-ioms minutėms

  5. Nulupkite 3 svogūnus, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite 1 šaukšte alyvuogių aliejaus

  6. Įberkite 150 g rizoto ryžių ir įpilkite 100 ml baltojo vyno

  7. Kai tik skystis nugaruoja, užpilkite truputį sultinio

  8. Pavirę apie 20 minučių, įtarkuokite ir įmaišykite 100 g parmezano

  9. Supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite 300 g virtų burokėlių

  10. Pagardinkite druska ir pipirais

  11. Smulkiai supjaustykite laiškinius česnakus ir apibarstykite jais paruoštą patiekalą