Paruošiame pesto: sutriname anakardžius. Sudedame krapus, supilame aliejų ir citrinos sultis. Pagardiname pipirais ir druska ir dar kartą sutriname.
▶▶ Lašišos didkepsnis su krapų pesto
Ingridientai
2
porcijos
-
- 200 g lašišos arba viena filė juostelė
- 0,5 citrinų
- 40 g krapų
- 0,5 aitriųjų paprikų
- 40 ml alyvuogių aliejaus
- 0,5 cukinijų
- druskos
- pipirų
- 40 g anakardžių riešutų
- 30 g petražolių šviežių
- 50 g vyšninių pomidorų
Paruošimas
Lašišą ir cukinijos ketvirčius apibarstome pipirais ir druska, susmulkintomis petražolėmis ir aitriąja paprika. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir įtriname prieskonius.
Lašišą, cukiniją ir vyšninius pomidorus dedame kepti ant grilio. Vartydami kepame, kol gražiai apskrus. Patiekiame su pesto.