Lašišos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Vandens vonelėje išlydikite sviestą. Lydytu sviestu ištepkite lašišos filė, pagardinkite ją druska, juodaisiais pipirais ir citrinos sultimis. Džiūvėsėlius sumaišykite su smulkintomis petražolėmis bei krapais, taip pat smulkintomis pistacijomis. Paruoštą žolelių pagardą dėkite ant lašišos filė. Lašišą kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Lašiša su traškiu žalumynų pagardu
Ingridientai
4
porcijos
-
- 1 lašišos filė
- 50 g sviesto
- druskos
- juodųjų pipirų
- 2 šaukštelių džiūvėsėlių
- 100 g pistacijų
- petražolių
- krapų
- 0,5 citrinų sulčių