Krevečių salotos su garstyčių, citrinos ir medaus padažu

Krevečių salotos su garstyčių, citrinos ir medaus padažu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 200   g krevečių
    • 150   g sultenių
    • 100   g vyšninių pomidorų
    • 1   trumpavaisio agurko
    • 1   žaliosios paprikos
    • 1   raudonojo svogūno
    • 2   skiltelių česnako
    •   druskos
    •   pipirų
    •   alyvuogių aliejaus
  • Padažui:

    • 1   šaukšto garstyčių grūdeliais
    • 1   šaukšto medaus
    • 0,5   citrinų sulčių
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    •   druskos

Paruošimas

    Paruošiame padažą: į indą pilame medų, alyvuogių aliejų, garstyčias, pagardiname pipirais. Supilame pusės citrinos sultis ir gerai išmaišome. Į dubenį dedame sultenės lapus, susmulkintą raudonąjį svogūną, perpjautus pomidorus, kubeliais supjaustytą žaliąją papriką ir agurką. Apšlakstome keliais valgomaisiais šaukštais paruošto padažo ir išmaišome. Krevetes (su kiautais) pagardiname pipirais ir druska. Apibarstome susmulkintu česnaku ir apšlakstome alyvuogių aliejumi. Suveriame krevetes ant medinių iešmelių ir dedame ant įkaitusio grilio. Kepame vartydami,kol gražiai apskrus. Paruoštas krevetes patiekiame su salotomis ir padažu.