Kiaulienos filė „Pommery“ garstyčių padaže

Kiaulienos filė „Pommery“ garstyčių padaže image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

4 asmenims
    • 500   g Kiaulienos file
    • 250   ml grietinėlės
    • 75   ml baltojo vyno
    • 2   šaukštų „Pommery“ garstyčių
    • 3   šaukštų sviesto
    • 1   vnt. obuolio
    • 1   vnt. raudonojo svogūno
    • 120   g porų
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   - 2   žiupsnelių druskos
    • 1   - 2   žiupsnelių pipirų
    • 1   žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
    • 1   ryšulėlio petražolių
    • 1   pakuotės voveraičių
    • 200   g sluoksniuotos tešlos
    • 1   skiltelės česnako
    • 2   šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukštelio čiobrelių

Paruošimas

  1. Atitirpinti voveraites ir leisti nudžiūti ant popierinio rankšluosčio.

  2. Pasirinkus kaitinimą iš viršaus ir apačios, įkaitinti orkaitę iki 200 °C.

  3. Keptuvėje vidutinio stiprumo kaitroje pakaitinti alyvuogių aliejų ir sviestą. Suberti susmulkintus svogūnus ir česnakus, pakepinti, kol suminkštės ir įgaus spalvą.

  4. Sudėti voveraites ir čiobrelius. Pagardinti druska ir pipirais. Viską kepti 8–10 minutes, kol voveraitės išleis sultis ir šiek tiek apskrus. Nukelti nuo kaitros ir leisti atvėsti.

  5. Atitirpintą sluoksniuotą tešlą iškočioti ant miltais apibarstyto darbinio paviršiaus ir supjaustyti kvadratais arba apskritimais – kaip norite.

  6. Keksiukų formą patepti sviestu, įspausti sluoksniuotą tešlą ir užpildyti grybų mišiniu.

  7. Sluoksniuotos tešlos kraštus aptepti plaktu kiaušiniu.

  8. Grybų ir sluoksniuotos tešlos krepšelius kepti 15–20 min. arba kol sluoksniuota tešla įgaus rusvą atspalvį ir taps traški.

  9. Nuplauti ir nusausinti kiaulienos filė. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, į karštą aliejų įberti druskos bei pipirų ir iš visų pusių apkepinti filė.

  10. Išimti iš keptuvės ir, įdėjus į orkaitei tinkantį indą, pastatyti šiltai.

  11. Nuplauti obuolį, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Nuplauti raudonąjį svogūną ir supjaustyti žiedais. Kruopščiai nuplauti porą ir supjaustyti žiedais.

  12. Toje pačioje keptuvėje ištirpinti sviestą ir jame apkepinti raudonuosius svogūnus, kol įgaus skaidrumo. Suberti porus ir pakepinti dar 2–3 minutes. Tada sudėti obuolio skilteles ir trumpai apkepinti, kol šiek tiek suminkštės. Pagardinti daržoves druska ir pipirais.

  13. Iškeptas daržoves sudėti prie kiaulienos filė ir vėl pastatyti šiltai. Prieš patiekiant, viską sudėti į kepimo indą ir įdėti į orkaitę prie grybų krepšelių.

  14. Į karštą keptuvę įpilti baltojo vyno, įdėti garstyčių, supilti grietinėlę ir trumpai pavirti.
    Tada viską išimti iš orkaitės, riekelėmis supjaustyti kiaulienos filė ir karštą patiekti su daržovėmis, padažu ir grybų krepšeliais.