Pašaliname karpio galvą, nuplauname ir nusausiname žuvį. Vieną česnako galvutę perpjauname per pusę, kitą nulupame ir skilteles suspaudžiame peiliu. Pusė apelsino supjaustome griežinėliais, kitą pusę - skiltelėmis. Į karpio vidų dedame česnakų skilteles, apelsinų griežinėlius, keletą šviežių čiobrelių šakelių. Karpio išorę apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Ant karpio užtarkuojame apelsinų žievelės. Šalia sudedame laužytus salierų stiebus, pomidorus, apelsinų skilteles ir per pusę perpjautą česnaką.Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo žuvies dydžio.
Keptas karpis su apelsinais
Ingridientai
4
porcijos
-
- 1 vnt. karpio
- 1 vnt. apelsino iš „Lidl turgelio“
- 2 vnt. česnako iš „Lidl turgelio“
- 7 - 10 vnt. pomidorų iš „Lidl turgelio“
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus „Primadonna“
- 2 vnt. salierų iš „Lidl turgelio“
- druskos „Kania“
- pipirų „Kania“
- čiobrelių iš „Lidl turgelio“