Keptas karpis su apelsinais

Keptas karpis su apelsinais

SudėtingumasVidutinis
Gaminimas1 h 10 min

Paruošimas

    Pašaliname karpio galvą, nuplauname ir nusausiname žuvį. Vieną česnako galvutę perpjauname per pusę, kitą nulupame ir skilteles suspaudžiame peiliu. Pusė apelsino supjaustome griežinėliais, kitą pusę - skiltelėmis. Į karpio vidų dedame česnakų skilteles, apelsinų griežinėlius, keletą šviežių čiobrelių šakelių. Karpio išorę apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Ant karpio užtarkuojame apelsinų žievelės. Šalia sudedame laužytus salierų stiebus, pomidorus, apelsinų skilteles ir per pusę perpjautą česnaką.Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo žuvies dydžio.

Panašūs receptai