Taip gyventi verta!
Keptas karpis su apelsinais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

1 vnt. vnt. karpių karpio
1 vnt. vnt. apelsinų apelsino
(iš „Lidl turgelio“)
2 vnt. vnt. česnako česnako
(iš „Lidl turgelio“)
7 - 10 vnt. vnt. pomidorų pomidoro
(iš „Lidl turgelio“)
1 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
(„Primadonna“)
2 vnt. vnt. salierų saliero
(iš „Lidl turgelio“)
druskos druskos
(„Kania“)
pipirų pipirų
(„Kania“)
čiobrelių čiobrelių
(iš „Lidl turgelio“)

Keptas karpis su apelsinais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

1:10 h
(12)

Gaminimas

Pašaliname karpio galvą, nuplauname ir nusausiname žuvį. Vieną česnako galvutę perpjauname per pusę, kitą nulupame ir skilteles suspaudžiame peiliu. Pusė apelsino supjaustome griežinėliais, kitą pusę - skiltelėmis. Į karpio vidų dedame česnakų skilteles, apelsinų griežinėlius, keletą šviežių čiobrelių šakelių. Karpio išorę apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Ant karpio užtarkuojame apelsinų žievelės. Šalia sudedame laužytus salierų stiebus, pomidorus, apelsinų skilteles ir per pusę perpjautą česnaką.Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo žuvies dydžio.

Raktažodžiai

Žuvis