Keptas kamamberas su karamelizuotais svogūnais

Vylius Blauzdavičius
Vylius Blauzdavičius
Keptas kamamberas su karamelizuotais svogūnais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Reikės:

    • 450   g kamambero
    • 50   g sviesto
    • 500   g raudonųjų svogūnų
    • 1   šaukšto rudojo cukraus
    • 250   ml tamsaus alaus
    • 2   šaukštų balzaminio acto
    •   druskos
    • 0,5   vnt. prancūziškų batonų

Paruošimas

  1. Puodą storu dugnu dėkite ant grilio grotelių, ištirpinkite jame sviestą. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir maišydami kepinkite apie 15 minučių, kol suminkštės.

  2. Suberkite cukrų ir, kai jis ištirps, pilkite alų ir actą, įberkite druskos. Troškinkite neuždengtame puode, kol išgaruos skystis. Nukaiskite.

  3. Ant įkaitusių grotelių dėkite sūrį. Nevartydami kepkite apie 10 minučių, kol paspaudus pirštu jausis, kad sūris viduje išsilydęs.

  4. Šalia sūrio paskrudinkite prancūziško batono riekeles.

  5. Patiekite sūrį su prancūzišku batonu ir karamelizuotais svogūnais.