Taip gyventi verta!
Juodojo šokolado ir kriaušių pyragas su lazdynų riešutais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

2 kriaušių kriaušės
200 g g juodojo šokolado juodojo šokolado
150 g g sviesto sviesto
4 kiaušinių kiaušinio
200 g g rudojo cukraus rudojo cukraus
140 g g miltų miltų
1 šaukštelių šaukštelio kepimo miltelių kepimo miltelių
0,25 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
100 g g lazdynų riešutų griliažo lazdynų riešutų griliažo
(„Belbake“)
1 saujų saujos lazdynų riešutų lazdynų riešutų

Juodojo šokolado ir kriaušių pyragas su lazdynų riešutais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

1:20 h
(1)

Gaminimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo formą.
  2. Paruoškite kriaušes. Vieną kriaušę perpjaukite perpus, išpjaukite kotelius ir sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Antrą kriaušę supjaustykite nedideliais kubeliais. Atidėkite į šalį.
  3. Nedideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies (arba virš „garų vonelės“) ištirpinkite pasmulkintą šokoladą ir sviestą. Palikite šiek tiek atvėsti.
  4. Kiaušinius ir rudąjį cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes, kol tūris keliskart padidės, kiaušinės suputos. Supilkite atvėsusią šokolado ir sviesto masę, išmaišykite. Į
  5. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite griliažo gabalėlius ir vienos kriaušės kubelius.
  6. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Ant viršaus paskleiskite kriaušių riekeles, apibarstykite stambiai kapotais lazdynų riešutais.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti aplipęs keliais stambesniais tešlos gabalėliais, ne skysta tešla (kaip šokoladainis).
  8. Kelias minutes atvėsinkite kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

-

Juodojo šokolado ir kriaušių derinys - puikus. Rinkitės kokybišką juodąjį šokoladą, tvirtas, bet sunokusias kriaušes, pagardinkite pyragą lazdynų riešutais ir lazdynų riešutų griliažo gabalėliais. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite su rutuliuku vanilinių ledų - tai bus nuostabiai gardus savaitgalio popietės, o gal net Naujųjų metų sutikimo desertas.

Šis pyragas primena klasikinį šokoladainį (brownie). Jis saldus, sodrus, drėgnos ir turtingos tekstūros. Vienas gabalėlis apsaldins širdį ir mintis, o tuo pačiu - atneš progą sustoti ir lėtai pasimėgauti saldžia akimirka.