
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
2 | kriaušių kriaušės | ||
200 g g | juodojo šokolado juodojo šokolado | ||
150 g g | sviesto sviesto | ||
4 | kiaušinių kiaušinio | ||
200 g g | rudojo cukraus rudojo cukraus | ||
140 g g | miltų miltų | ||
1 šaukštelių šaukštelio | kepimo miltelių kepimo miltelių | ||
0,25 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos | ||
100 g g | lazdynų riešutų griliažo
lazdynų riešutų griliažo („Belbake“) | ||
1 saujų saujos | lazdynų riešutų lazdynų riešutų |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listJuodojo šokolado ir kriaušių pyragas su lazdynų riešutais
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo formą.
- Paruoškite kriaušes. Vieną kriaušę perpjaukite perpus, išpjaukite kotelius ir sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Antrą kriaušę supjaustykite nedideliais kubeliais. Atidėkite į šalį.
- Nedideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies (arba virš „garų vonelės“) ištirpinkite pasmulkintą šokoladą ir sviestą. Palikite šiek tiek atvėsti.
- Kiaušinius ir rudąjį cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes, kol tūris keliskart padidės, kiaušinės suputos. Supilkite atvėsusią šokolado ir sviesto masę, išmaišykite. Į
- Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite griliažo gabalėlius ir vienos kriaušės kubelius.
- Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Ant viršaus paskleiskite kriaušių riekeles, apibarstykite stambiai kapotais lazdynų riešutais.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti aplipęs keliais stambesniais tešlos gabalėliais, ne skysta tešla (kaip šokoladainis).
- Kelias minutes atvėsinkite kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.
-
Juodojo šokolado ir kriaušių derinys - puikus. Rinkitės kokybišką juodąjį šokoladą, tvirtas, bet sunokusias kriaušes, pagardinkite pyragą lazdynų riešutais ir lazdynų riešutų griliažo gabalėliais. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite su rutuliuku vanilinių ledų - tai bus nuostabiai gardus savaitgalio popietės, o gal net Naujųjų metų sutikimo desertas.
Šis pyragas primena klasikinį šokoladainį (brownie). Jis saldus, sodrus, drėgnos ir turtingos tekstūros. Vienas gabalėlis apsaldins širdį ir mintis, o tuo pačiu - atneš progą sustoti ir lėtai pasimėgauti saldžia akimirka.