Cinamoninių slyvų paruošimas: puode pakaitinti rudąjį cukrų, kol šiek tiek karamelizuosis, tada suberti slyvas. Įpilti baltojo vyno, įdėti cinamono lazdelę, suberti žvaigždinius anyžius. Nukelti nuo viryklės ir palikti atvėsti.
Kalėdiniai ledai su egnogu ir cinamoninėmis slyvomis
Ingridientai
4
asmenims
-
- 300 g ledų
- 250 g šaldytų slyvų
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- 50 ml baltojo vyno
- 2 vnt. cinamono lazdelių
- 5 vnt. žvaigždinių anyžių
- 400 ml kiaušinių likerio
- 100 g plakamosios grietinėlės
- 0,25 šaukštelių maltų gvazdikėlių
- 0,25 šaukštelių maltų muskato riešutų
- 0,5 šaukštelių cinamono
Paruošimas
Egnogo paruošimas: pagardinti kiaušinių likerį prieskoniais, supilti į taurę, papuošti plakta grietinėle ir šiek tiek cinamono. Cinamonines slyvas išdėlioti desertinėje lėkštėje, įdėti rutuliuką kalėdinių ledų ir skanauti su egnogu.