Kalėdiniai ledai su egnogu ir cinamoninėmis slyvomis

Kalėdiniai ledai su egnogu ir cinamoninėmis slyvomis image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 300   g ledų
    • 250   g šaldytų slyvų
    • 2   šaukštų rudojo cukraus
    • 50   ml baltojo vyno
    • 2   vnt. cinamono lazdelių
    • 5   vnt. žvaigždinių anyžių
    • 400   ml kiaušinių likerio
    • 100   g plakamosios grietinėlės
    • 0,25   šaukštelių maltų gvazdikėlių
    • 0,25   šaukštelių maltų muskato riešutų
    • 0,5   šaukštelių cinamono

Paruošimas

  1. Cinamoninių slyvų paruošimas: puode pakaitinti rudąjį cukrų, kol šiek tiek karamelizuosis, tada suberti slyvas. Įpilti baltojo vyno, įdėti cinamono lazdelę, suberti žvaigždinius anyžius. Nukelti nuo viryklės ir palikti atvėsti.

  2. Egnogo paruošimas: pagardinti kiaušinių likerį prieskoniais, supilti į taurę, papuošti plakta grietinėle ir šiek tiek cinamono. Cinamonines slyvas išdėlioti desertinėje lėkštėje, įdėti rutuliuką kalėdinių ledų ir skanauti su egnogu.