Itališka daržovių ir makaronų sriuba „Minestrone“

Itališka daržovių ir makaronų sriuba „Minestrone“ image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

6 porcijos
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   vnt. svogūno
    • 2   vnt. morkų
    • 2   stiebų salierų
    • 4   skiltelių česnako
    • 2   šaukštų pomidorų pastos
    • 1   šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
    • 0,5   šaukštelių druskos
    • 0,5   šaukštelių šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    • 375   g pomidorų tyrės
    • 1,5   l daržovių sultinio
    • 1   vnt. bulvės
    • 3   vnt. lauro lapų
    • 240   g sviestinių pupelių
    • 100   g špinatų
    • 100   g ekologiškų „Spaghetti“ makaronų

Paruošimas

    Viename puode susitikus kvapnioms daržovėms, sodraus skonio pomidorų tyrei, sviestinėms pupelėms ir makaronams, išvirsite nuostabiai gardžią itališką sriubą, vadinamą Minestrone. Ji tiršta, soti, tiesiog subalansuota vėsesnėms dienoms, kai norisi maisto, kuris šildo. Pagaminti šią sriubą neįtikėtinai paprasta – prireiks keleto paprastų produktų, vieno puodo ir valandėlės laiko gaminimui.

    Tai – augalinė itališkos sriubos versija. Ruošiant pagal klasikinį receptą, patiekiant galėtumėte dosniai apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu. Puikiam skoniui jis tikrai nėra būtinas.

    • Galite naudoti ir daugiau įvairių daržovių – čia tiktų moliūgai, saldžiosios bulvės, šparaginės pupelės.

    • Rinkitės mėgstamos formos makaronus. Labiau tiks mažesni. Jei naudosite spaghetti, būtinai perlaužkite juos bent į keturias-penkias dalis, kad valgyti būtų patogu.

    • Sriubai tiks tiek baltos sviestinės pupelės, tiek raudonosios pupelės. Naudokite tas, kurias mėgstate labiau ar tas, kurių turite namuose.

    • Makaronai gausiai sugeria sultinį, tad jei liks sriubos likučių – vėliau jie bus sutirštėję. Norėdami skystesnės sriubos, tiesiog įmaišykite dar šiek tiek sultinio (ar vandens).

  1. Puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, mažais gabalėliais supjaustytas morkas ir salierų stiebus. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.

  2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.

  3. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonines žoleles, druską ir šviežiai grūstus juoduosius pipirus. Maišydami pakaitinkite dar minutę.

  4. Supilkite pomidorų tyrę, sultinį, suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą bulvę ir įdėkite lauro lapelius. Leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį ir palikite virti 10 minučių.

  5. Sudėkite į puodą sviestines pupeles ir į keturias-penkias dalis perlaužtus spaghetti makaronus. Virkite dar 8-9 minutes (arba pagal makaronų virimo laiką, nurodytą ant pakuotės).

  6. Baigiant virti, į sriubą įmaišykite pasmulkintus špinatus.

  7. Patiekite pagardinę šviežiomis petražolėmis.