Ilgai kepta kiaulienos sprandinė

Ilgai kepta kiaulienos sprandinė image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 3:30 val.

Ingridientai

4 porcijos
    • 800   g kiaulienos sprandinės
    • 2   skiltelių česnako
    • 2   vnt. rozmarino
    • 0,5   šaukštų garstyčių
    • 0,25   vnt. citrinų
    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 100   ml raudonojo vyno
    • 150   g briuselio kopūsto
    • 100   g vyšninių pomidorų
    • 50   g sultenių
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų

Paruošimas

  1. Sumaišome trintą česnaką, 1 smulkintą rozmarino šakelę, garstyčias, citrinos sultis ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.

  2. Kiaulieną įtriname druska ir pipirais, surišame siūlu suteikdami formą ir dedame į kepimo skardą.

  3. Kiaulieną aptepame paruoštu marinatu, pilame vyną.

  4. Kepame 150 laipsnių orkaitėje 2 valandas.

  5. Briuselinius kopūstus sumaišome su žiupsniu druskos, pipirų, 1 šaukštu alyvuogių aliejaus.

  6. Padidiname orkaitės temperatūrą iki 190 laipsnių, pridedame skardą su briuseliniais kopūstais ir kepame viską dar 30 minučių.

  7. Iškepusią kiaulieną apdengiame folija ir palaikome 20 minučių prieš pjaustydami.

  8. Iškepusius briuselinius kopūstus sumaišome su šviežiais vyšniniais pomidorais ir sultenėmis.

  9. Kiaulieną patiekiame apipiltą su likusiomis po kepimo sultimis, daržovėmis ir šviežiais rozmarinais.